La finele primului trimestru din acest an grupul RTC a anunţat că ar putea închide librăriile care se dovedesc a fi neprofitabile. Astfel, în acest an Diverta a închis 11 magazine cu suprafeţe mici din ţară (suprafaţa totală închisă fiind de aproximativ  2.000 mp), potrivit companiei.

Cu toate acestea, grupul RTC a anunţat deschiderea unei noi librării Diverta, în urma unei investiţii de 400.000 de euro.

Noua locaţie va fi inaugurată în cadrul centrului comercial Baneasa Shopping City în această lună. Librăria are o suprafaţă de 800 mp şi pe lângă zonele de shopping include şi un spaţiu de lectură.

Potrivit oficialilor companiei, diverta Baneasa Shopping City va ajunge în decurs de un an printre primele 10 din reţea la nivel naţional în ceea ce priveşte vânzările.

Tot în această lună, compania relansează Diverta Universităţii din Cluj-Napoca, magazin reamenajat conform noului concept.

Pe lângă locaţia din Baneasa Shopping City, Diverta a mai deschis în acest an Diverta Polus, prin preluarea Libri de la Cluj Napoca.

La începutul acestei luni, reţeaua Diverta numără 66 de magazine în România şi unul în Republica Moldova, la Chişinau, suprafaţa totală de retail ocupată de brand fiind de 23.000 mp.

SURSA: RTC