Așadar, cei pasionați de camping în mijlocul naturii și rulote riscă să amenzi și sancțiuni severe dacă nu respectă mai multe reguli. Campingul sălbatic nu este permis peste tot în Europa.
Cine nu respecte legea va primi amenzi severe
Mulți călători sunt atrași de ideea campingului sălbatic. Este vorba despre dormitul în rulotă sau autorulotă în afara campingurilor desemnate. O astfel de vacanță promite un sentiment de libertate și independență. Totuși, nu este permisă sau posibilă oriunde.
Cei care preferă vacanțele în rulote sau autorulote trebuie să fie atenți la anumite aspecte, precum verificarea obligatorie a instalației de gaz la fiecare doi ani. Trebuie menționat și că o vacanță cu autorulota poate deveni destul de costisitoare, în funcție de destinația aleasă și de modelul vehiculului.
Există câteva țări unde campingul sălbatic este în general permis
În Europa, există câteva țări unde campingul sălbatic este în general permis, conform Auto Club Europa (ACE). Aceste țări sunt:
- Albania;
- Estonia;
- Letonia;
- Lituania;
- Finlanda;
- România.
Cei interesați trebuie să se informeze întotdeauna despre reglementările locale și să respecte semnele de avertizare. În zonele protejate sau în apropierea zonelor rezidențiale, campingul este adesea interzis. Amintim că respectul față de natură este esențial pentru campingul sălbatic. O primă regulă este nu trebuie lăsat niciun gunoi și trebuie evitat focul deschis.
Țările scandinave sunt adesea preferate de fanii campingului sălbatic
Țările scandinave sunt adesea preferate de fanii campingului sălbatic. Totuși, trebuie menționat că acesta permite doar campingul cu cortul în natură.
Potrivit sursei menționate, acest drept nu se aplică vehiculelor motorizate precum autorulotele sau rulotele. În Scoția, campingul sălbatic este posibil, dar numai cu cortul, nu și cu vehicule.
De asemenea, în țări precum Franța, Italia, Elveția, Austria și Turcia, campingul sălbatic cu vehicule este permis doar cu o autorizație oficială.
O alternativă este campingul pe proprietăți private, cu acordul proprietarului. Aceste locuri de camping sunt disponibile pe numeroase site-uri. Totuși, trebuie totuși respectate interdicțiile regionale.
Campingul de o noapte este permis în Norvegia, Suedia și Spania pentru a asigura capacitatea de conducere a vehiculului. Chiar și așa, există anumite condiții.
Aceeași regulă se aplică și în Germania. Se pot utiliza doar spații și parcări desemnate în acest scop. Totodată, șoferii trebuie să fie atenți la semnele care interzic parcarea autorulotelor.
Cei care nu respectă regulile riscă sancțiuni severe
Mai mult, nu este permis comportamentul de tip camping. Mai precis, mesele și scaunele trebuie să rămână în vehicul, grătarul nu poate fi folosit, iar marchiza nu trebuie desfăcută.
Cei care nu respectă regulile specifice fiecărei țări riscă sancțiuni severe. Printre altele, este vorba despre amenzi considerabile în urma unui control al poliției.