Cei doi au compărut miercuri în faţa unui judecător din New York pentru a anunţa că au ajuns la un acord prin care să pună capăt mariajului de 14 ani. Termenii acestui acord nu au fost însă dezvăluiţi.

O declaraţie comună a celor doi precizează că a fost vorba de o înţelegere amiabilă şi că vor merge mai departe cu ‘respect reciproc’ şi cu un interes comun faţă de bunăstarea fiicelor lor.

Rupert Murdoch, care are 82 de ani, pune astfel punct final celei de-a treia sa căsătorii, din relaţia sa cu americanca de origine chineză Wendi Deng, în vârstă de 44 de ani, rezultând două fiice. Divorţul lor nu va afecta controlul asupra companiilor pe care le deţine Murdoch – 21st Century Fox şi News Corp. – sau planurile de succesiune pentru acestea. Murdoch controlează companiile prin intermediul unui trust familial ai cărui beneficiari sunt cei patru copii din căsătoriile sale anterioare.

Conform unor informaţii citate de cotidianul britanic Daily Mail, Wendi Deng va păstra apartamentul din New York al cuplului – pentru care Rubert Murdoch ar fi plătit în 2004 nu mai puţin de 44 milioane de dolari. Omului de afaceri australiano-american – care deţine împreună cu familia o avere estimată în septembrie de Forbes la 13,4 miliarde de dolari – i-ar reveni reşedinţa din California.

SURSA: Agerpres