Ruptura NATO-Rusia, următorul nivel al escaladării marca Putin!

Vladimir Putin

Sursă: Dreamstime

Potrivit lui Konstantin Eggert, înghețarea oficială a relațiilor cu Alianța va oferi Kremlinului oportunitatea de a crește tensiunile pe flancul de est al NATO, mai ales în Ucraina.

Înghețarea relațiilor cu Alianța va oferi Kremlinului șansa de a crește tensiunile pe flancul din zona estică al NATO, în special în Ucraina, se arată într-o opinie pentru Deutsche Welle.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe a ținut să menționeze că în situația în care, „apar afaceri urgente”, NATO va trebui să ia legătura cu ambasada Moscovei de la Bruxelles, aceasta fiind cea care se ocupă în mare parte de relațiile bilaterale dintre cele două țări, Belgia și Rusia.

Cu alte cuvinte, dacî între NATO și Rusia nu ar exista conflicte, ar exista o sumă de afaceri urgente despre care ar trebui discutat

Deși acordul de înființare pentru Consiliul NATO-Rusia nu a fost încă abrogat oficial, relațiile dintre Alianța și Moscova sunt înghețate

Această ruptură este văzută de către Vladimir Putin, Președintele Rusiei ca fiind un pas normal.

Pentru preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, această ruptură este un pas logic.

Comisia Europeană informează printr-un comunicat de presă că a adoptat marţi programul de lucru pentru 2022, care stabileşte următoarele etape ale agendei sale îndrăzneţe şi transformatoare către o Europă post-COVID-19 mai verde, mai echitabilă, mai digitală şi mai rezilientă, inclusiv o economie în serviciul cetăţenilor, care include o iniţiativă privind un venit minim adecvat.

Comisia vrea să ia măsuri 

Astfel, conform sursei citate, în 2022, Comisia vrea să ia măsuri pentru transpunerea în realitate a celor şase obiective ambiţioase emblematice. Mai exact, este vorba despre: o economie în serviciul cetăţenilor, un Pact verde european, o Europă pregătită pentru era digitală, o Europă mai puternică pe plan internaţional, promovarea modului nostru de viaţă european şi un nou elan pentru democraţia europeană.

Executivul comunitar este de acord cu o economie în serviciul cetățenilor.

În același timp, Executivul comunitar este de acord cu o economie în serviciul cetățenilor. Astfel, odată cu accelerarea redresării şi cu revenirea activităţii economice la nivelurile de dinainte de criză, trebuie să ne gândim la modalităţi care să confere economiei noastre sociale de piaţă o mai mare rezilienţă.

Sursa citată precizează că în 2022, Comisia se va baza pe Planul de acţiune privind Pilonul european al drepturilor sociale pentru a asigura locuri de muncă de calitate, condiţii de muncă echitabile şi un echilibru mai bun între viaţa profesională şi cea privată, şi va prezenta, de asemenea, o propunere de îmbunătăţire a protecţiei lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la azbest la locul de muncă.

Comisia va consolida plasele de siguranţă socială

Totodată, pentru a sprijini politicile statelor membre, Comisia va consolida plasele de siguranţă socială esenţiale pentru amortizarea şocurilor economice, aceasta urmând să prezinte o iniţiativă privind un venit minim adecvat.