Profitul net ajustat a urcat la 1,7 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari), de la 1,32 miliarde de euro în perioada similară din 2011. Analiştii se aşteptau la un câştig de 1,68 miliarde de euro.
La divizia de tranzacţionare a E.ON câştigurile au fost cu aproximativ 400 milioane de euro mai ridicate decât în urmă cu un an, datorită în principal renegocierii unui procent semnificativ din contractele de gaze pe termen lung, a anunţat compania germană.
Noile capacităţi de generare din Rusia au majorat de asemenea profitul E.ON, ceea ce a ajutat la atenuarea impactului închiderii reactoarelor nucleare în Germania.
‘Am depăşit acum perioada cea mai grea. Facem progrese semnificative. Dar încă trebuie să facem eforturi pentru a face faţă dificultăţilor actuale şi pentru a implementa modificările pe care le-am iniţiat’, a declarat directorul financiar al companiei, Marcus Schenck.
Pentru reducerea costurilor E.ON, prezentă şi în România, va renunţa la 11.000 din angajaţi şi va vinde active, analiştii estimând că valoarea acestora ar putea depăşi ţinta de 20,1 miliarde de dolari.