"Nu vom lăsa atacul actual sau orice nou atac antirus fără un răspuns dur", a declarat ministerul rus de externe într-un comunicat.
"Pentru că nu a obţinut niciun rezultat cu cele 50 de serii de sancţiuni precedente, Washingtonul continuă să sperie cu refuzul vizelor SUA, ameninţă afacerile ruseşti cu blocarea activelor şi bunurilor, dar uită că rechiziţionarea proprietăţii private şi a banilor altora se numeşte furt", a adăugat diplomaţia rusă.
Potrivit Moscovei, sancţiunile americane fac ca Statele Unite să intre în categoria ţărilor "inamice ale economiei de piaţă şi concurenţei libere şi cinstite", deoarece "utilizează metode administrative pentru a elimina concurenţi pe pieţele străine".
"Nicio presiune nu va face să devieze Rusia de la drumul pe care şi l-a ales. Ea nu va face decât să demonstreze incapacitatea Statelor Unite de a-şi atinge ţelurile şi să consolideze societatea rusă", a mai afirmat diplomaţia de la Moscova.
"Sfătuim Washingtonul să se debaraseze cât mai repede de iluzia că este posibil să discute cu noi folosind limbajul sancţiunilor", a adăugat ministerul rus.
Noile sancţiuni americane vizează 38 de persoane şi entităţi care li se adaugă celor 24 deja vizate la jumătatea lui martie ca răspuns la ingerinţa electorală şi mai multe atacuri cibernetice de care este acuzată Rusia.
Printre persoanele ţintite figurează şapte "oligarhi", prezentaţi ca apropiaţi ai Kremlinului, 12 companii pe care aceştia le deţin sau controlează, precum şi oficiali ruşi cu rang înalt şi societatea rusă pentru exportul de armament, Rosoboronexport.
SURSA: Agerpres