'La principalele tipuri de alimente, dacă e să vorbim de situaţia la zi, dispunem de rezerve pentru două săptămâni', a afirmat Dvorkovici. El a explicat că dependenţa Rusiei de importuri la unele produse este de 4% (cum ar fi la cartofi) şi de până la 30% (cum ar fi la carne). Dependenţa Rusiei de producţia de lapte din străinătate este de aproximativ 20%, la carne de porc – de 20% şi la carne de pasăre – de circa 10%.
'Prin urmare, restabilirea stocurilor de produse este o problemă de trei-patru zile', a spus vicepremierul rus, indicând că Moscova îşi pune speranţa în ţări precum Turcia, Belarus şi mai multe state din America Latină, până când rafturile magazinelor vor putea fi umplute cu produse autohtone.
În perspectivă de un an, a adăugat el, Rusia se va axa mai mult pe producţia proprie, în special, în ceea ce priveşte producţia de carne de pasăre, legume şi fructe. Cu toate acestea, el a recunoscut că în privinţa cărnii Federaţia Rusă este nevoită să se orienteze totuşi spre furnizori externi.AGERPRES