Rusia cutremură întreaga lume: Dacă faceți asta, înseamnă Război Mondial!

razboi, rachete, rusia

SURSA FOTO: Dreamstime

Un oficial din Rusia a lansat un avertisment grav. Reacția a sosit după ce ministrul polonez de Externe a spus că țara nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina. Totuși, reprezentantul de la Kremlin spune că acest lucru ar însemna „Război Mondial”,

Dmitri Medvedev, numărul doi al Consiliului de Securitate din Rusia, lansează un nou avertisment. El critică afirmațiile ministrului polonez de Externe, care susține că țara sa nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina.

Rusia critică atitudinea autorităților poloneze

Reacția fostului premier și președinte al Rusiei vine după ce ministrul de Externe Radoslaw Sikorski a declarat că Polonia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina. Totuși, el nu a precizat ce rol ar putea avea aceste trupe, conform Reuters.

În acest context, Dmitri Medvedev a transmis un mesaj dur. El spune că „atacarea obiectivelor de către americani înseamnă a începe un război mondial”.

Oficialul rus spune că un ministru de Externe „ar trebui să înțeleagă acest lucru”.

„Atacarea obiectivelor noastre de către americani înseamnă a începe un război mondial, iar un ministru de externe, chiar și dintr-o țară precum Polonia, ar trebui să înțeleagă acest lucru”, a scris Dmitri Medvedev pe rețelele de socializare.

SURSA FOTO: Pexels

Un alt propagandist spune că războiul nuclear este inevitabil

Un alt propagandist și aliat al președintelui rus, Vladimir Solovyov, a insistat că „războiul nuclear este inevitabil”.

„Războiul nuclear este inevitabil în orice caz. Să comparăm ale cui arme strategice sunt mai mari!”, a spus Solovyov, conform Newsweek.

Amintim că aceste declarații vin în contextul invaziei Ucrainei de către armata rusă și a temerilor că totul ar putea degenera într-un război nuclear.

Mai mult, armata rusă a început exerciții cu arme nucleare ca răspuns la declarațiile provocatoare și amenințările anumitor oficiali occidentali cu privire la Federația Rusă.

În același timp, Ucraina a renunțat la armele sale nucleare în 1994 în schimbul securității și suveranității sale în baza unui acord cunoscut sub numele de Memorandumul de la Budapesta, semnat de Rusia, Ucraina, Statele Unite, Marea Britanie, Belarus și Kazahstan.

Mai mult, aceste declarații și evoluții recente au stârnit îngrijorare și reacții din partea oficialilor polonezi și a altor actori internaționali, reflectând tensiunile și preocupările legate de situația din regiune.

El a fost întrebat și dacă doctrina nucleară a Rusiei va fi actualizată pentru a include posibilitatea unui atac preventiv. Astfel, el a susținut că „doctrina și bazele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare precizează în mod explicit posibilitățile de primă utilizare a armelor nucleare”.