De asemenea, comandamentul rus, deranjat de faptul că trupele Moscovei nu avansează pe front, a decis, dar de la începutul operațiunii militare speciale, să trimită Forţe Speciale pentru a desfăşura misiuni obişnuite.

Potrivit The Washington Post, reconstituirea unităţilor pierdute de ruşi în Ucraina ar putea să dureze până la zece ani, având în vedere că formarea medie durează până la patru ani.

Forțele Speciale Ruse, pierderi catastrofale în Ucraina

Acești militari de elită, antrenați să desfășoare misiuni clandestine, au suferit pierderi semnificative în spatele liniilor ucrainene.

Potrivit documentelor clasificate divulgate pe rețelele de socializare, ”(brigăzile Spetsnaz desfăşurate), cu excepţia uneia dintre cele cinci care au revenit din operaţiuni de luptă în Ucraina la sfârşitul verii lui 2022, au suferit pierderi importante”. A 22-a Brigadă Spetsnaz din cadrul Gărzii a suferit pierderi de până la 90%.

Imagini aeriene din noiembrie 2021 și imagini filmate aproximativ un an mai târziu arată un parc auto considerabil micşorat, întrucât aproximativ jumătate dintre vehiculele blindate uşoare de tip Tigr ale acestei brigăzi au fost scoase din luptă.

A 346-a Brigadă Spetsnaz ”a pierdut aproape întreaga brigadă. Ea mai are doar 125 de persoane active dintre cele 900 desfăşurate”, mai arată aceste documente.

Aceste pierderi colosale ar putea afecta pe tremen lung Forțele Speciale ruse.

Trupele erau folosite pentru formarea de grupuri paramilitare în tactici de război neconvenţional, ”pe care Rusia le-a folosit pentru a-şi promova interesele în străinătate”.

Documentele ar fi fost divulgate de un tânăr de 21 de ani

Jack Texeira, presupusul autor al scurgerii de informații, a fost arestat de către FBI joi, pe data de 13 aprilie, în Massachusetts.

Merrick Garland, procurorul general al SUA, a declarat că agenții FBI l-au arestat pe Texeira fără incidente, iar acesta urmează să fie prezentat în faţa unui judecător al unui tribunal federal din Massachusetts, unde i se vor citi acuzaţiile, care nu au fost încă făcute publice, şi i se va cere să pledeze vinovat sau nevinovat.

Autoritățile americane nu au dezvăluit încă modul în care au avut loc scurgerile de informații, dar The Washington Post a luat legătura cu o cunoștință a lui Jack Texeira. Potrivit acesteia, a postat documentele pentru că voia să impresioneze alţi tineri cu care interacţiona pe platforma Discord.

Tânărul ar fi accesat documentele la baza Gărzii Naţionale unde lucra, le-a luat acasă şi le-a postat pe Discord, platformă populară printre fanii jocurilor video. Aceste documente au fost ulterior diseminate pe alte rețele de socializare, precum Telegram, ajungând în primele pagini ale ziarelor din întreaga lume.

Majoritatea documentelor divulgate se referă la războiul din Ucraina și oferă detalii cu privire la planurile SUA și NATO de a consolida ofensiva ucraineană. Mai mult, informațiile sugerează că Washingtonul i-ar fi spionat pe unii dintre cei mai apropiați aliați ai săi, inclusiv Ucraina, Coreea de Sud și Israelul.