Kremlinul denunță un război economic fără precedent. Economia Rusiei trece printr-un șoc

În cursul zilei de joi, Kremlinul a declarat că economia Rusiei trece printr-un șoc, relatează Reuters, care adaugă că purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov spune că se iau măsuri pentru a atenua impactul unui ”război economic absolut fără precedent”.

”Economia noastră trece acum printr-un şoc şi există consecinţe negative, ele vor fi minimizate’, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

În cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al președinției ruse a mai spus că situația este una turbulentă, dar că se iau măsuri în acest sens.

”Este absolut fără precedent. Războiul economic care a început împotriva ţării noastre nu s-a mai întâmplat niciodată înainte. Aşadar, este foarte dificil de prognozat orice”, a mai spus Dmitri Peskov.

SUA au declarat război economic Rusiei

După ce Statele Unite ale Americii au decis să introducă un embargo asupra importurilor americane de petrol și gaze rusești, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia trebuie să se gândească foarte serios la ce decizie va lua.

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse spune că „Statele Unite ale Americii au declarat război economic Rusiei și poartă acest război”, adăugând că Moscova se va gândi serios la ce va face în urma deciziei luată de Joe Biden.

Dmitri Peskov a mai spus că Rusia a fost întotdeauna un furnizor de energie de încredere și că tot așa va continua să fie, precizând, de asemenea, că fluxurile de energie nu au fost întrerupte.

”Însă acest dezmăţ ostil declanşat de Occident complică foarte mult situaţia şi ne forţează să ne gândim serios” la paşii următori, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Rusia amenință că oamenii vor plăti costurile

În prezent, Rusia este un exportator important de petrol și gaze naturale pentru Uniunea Europeană, cu cote de 45% și 27%. Vyacheslav Volodin susține că Statele Unite ale Americii împing Europa să abandoneze transportatorii energetici ruși, ceea ce este neprofitabil pentru UE.

”Evident că acum, prin promovarea sancțiunilor împotriva resurselor energetice rusești, Washingtonul urmărește să ocupe piața europeană. Ponderea livrărilor americane de petrol și gaze către Europa este de 8% și 6%. Creșterea prețurilor la energie este, de asemenea, parte a acestui plan.

Țările UE vor plăti toate costurile în viitor care vor fi obligate să cumpere combustibili fosili din SUA la un preț mult mai mare. Toate acestea vor cădea pe umerii companiilor și cetățenilor europeni”, a scris Vyacheslav Volodin pe Telegram, marți, relatează Interfax.