"O operaţiune militară împotriva Iranului ar putea avea consecinţe foarte grave şi Rusia va trebui să întreprindă tot ce este posibil pentru a dezamorsa tensiunile", a afirmat parlamentarul rus. El consideră că raportul AIEA vorbeşte "despre ceea ce s-a făcut până în anul 2003, în timp ce acuzaţiile sunt îndreptate împotriva liderilor Iranului actual" şi "nu prezintă nici o dovadă că Iranul ar încerca să producă arme nucleare".
Konstantin Kosacev a criticat şi declaraţiile venite din partea Statelor Unite, Franţei şi Israelului care fac referire la posibila recurgere la forţă şi în care se apreciază că lansarea unei operaţiuni militare împotriva Iranului este tot mai probabilă.

Ministerul rus al Afacerilor Externe a comparat miercuri raportul AIEA cu relatările din anul 2003, potrivit cărora Irakul condus la acea vreme de Saddam Hussein poseda arme de distrugere în masă. Moscova consideră că autorii raportului ‘manipulează informaţiile’ pentru a crea impresia existenţei unei componente militare în programul nuclear iranian. Rusia a precizat că va respinge impunerea de noi sancţiuni Iranului, considerând că acestea ar putea fi interpretate ca un instrument pentru schimbarea regimului de la Teheran.
Sursa: Agerpres