Rusia a pus ochii pe România! Acuzații fără precedent la adresa Guvernului de la București: Vor să creeze noua Românie Mare
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse a remarcat că „politicienii români dansează politic în cercuri în jurul Republicii Moldova” de multă vreme.
Aderarea Republicii Moldova la UE este posibilă nu direct, ci prin crearea „noii Românii Mari”, susține vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.
„Republica Moldova a intrat în lunga coadă pentru aderarea la UE, întinsă pe parcursul a zeci de ani. Bon voyage! Dar ei o vor mai devreme! Prin urmare, există o altă cale de a obține aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari”, a declarat politicianul pe canalul său de Telegram, răspunzând la o întrebare a TASS cu privire la cât de repede ar putea adera Moldova la Uniune.
Politicienii români doresc o Românie Mare de multă vreme
El a remarcat că „politicienii români dansează politic în cercuri în jurul Republicii Moldova” de multă vreme. Astăzi, acest lucru se întâmplă la propriu, a subliniat el.
„Prima ședință comună a parlamentelor moldovean și român a fost finalizată de către deputații care au dansat ținându-se de mână. A părut destul de amuzant”, a declarat Medvedev. „Cu toate acestea, consecințele pot fi mult mai puțin amuzante”, arată TASS.
Republica Moldova nu va mai primi energie din Rusia
Dmitri Medvedev, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a amenințat Republica Moldova că răspunsul Kremlinului la sancțiunile antirusești ale Chișinăului va fi unul imediat.
Încearcă să-și mulțumească noii lor stăpâni fără a fi măcar membrii UE, așa că se alătură sancțiunilor europene împotriva țării noastre. Ei bine, este alegerea lor. Să-i lăsăm să încerce. Dacă o vor face, pot fi 100% siguri că nu vor primi energie „scumpă” de la noi, sau orice alte resurse. Să se bucure de sancțiuni fără să fi devenit măcar membru al UE”, spune acesta.
De asemenea, el a lăsat să se înțeleagă că Rusia este pregătită să își „protejeze” „cetățenii” care locuiesc în Transnistria controlată de Rusia.
„Dacă există probleme serioase în ceea ce privește Anschluss-ul românesc al Republicii Moldova, ar trebui să se țină cont de faptul că în Transnistria trăiesc aproximativ 220.000 de cetățeni ruși”, a spus el, făcând aluzie la o posibilă acțiune militară rusă în regiune.
Igor Grosu, președintele Parlamentului moldovean, a anunțat recent că Moldova intenționează să se alăture sancțiunilor UE împotriva Rusiei, arată Ukrainska Pravda.