Rusia și-a retras oficial candidatura la Expo 2030

Ministrul de Externe de la Moscova a declarat recent că Rusia şi-a retras cererea oficială pentru a găzdui Expo 2030, deoarece candidatura sa nu va fi evaluată „echitabil şi imparţial”, având în vedere actuala „campanie anti-rusă” a Occidentului.

„Candidatura Moscovei pentru găzduirea Expo 2030, în faţa concurenţei celorlalţi patru candidaţi, este clar că nu va fi evaluată în mod corect şi imparţial”, a explicat ministrul rus printr-un comunicat de presă.

Expoziţiile Mondiale (World Expo) au devenit „o nouă victimă” a unei „campanii anti-ruse la scară largă” a statelor occidentale, ce are drept scop expulzarea Rusia din toate domeniile de cooperare, susține ferm oficialul rus.

Ministerul de Externe din Rusia a notificat luni Biroul Internaţional de Expoziţii cu privire la decizia sa.

De asemenea, Biroul Internaţional de Expoziţii a confirmat solicitarea oficială a Rusiei, precizând că premierul rus Mihail Mişuştin şi-a exprimat speranţa că Moscova va fi candidată „în viitorul apropiat”.

Despre Expo 2030

Expo 2030 este un târg mondial ce va avea loc în 2030. Rusia, Ucraina, Italia, Arabia Saudită și Coreea de Sud și-au depus candidaturile din 2021 pentru a organizara marele eveniment.

Expo 2030 va fi găzduit de un singur stat din cele 170 de țări membre ale Biroului Internaţional de Expoziţii. Anunțarea gazdei oficiale va avea loc la sfârşitul anului 2023.

Amintim faptul că Rusia a fost primul stat european care și-a depus candidatura pentru Moscova pe 25 aprilie 2021.

Apoi, Coreea de Sud a înaintat o propunere oficială pentru Busan pe 23 iunie 2021. Italia a fost a treia țară candidată, propunând Roma ca oraș gazdă.

Pe 15 octombrie 2021, Ucraina și-a depus candidatura pentru orașul port Odesa, iar pe 29 octombrie 2021, Arabia Saudită a depus candidatura pentru Riad.

Referitor la „campania anti-rusă la scară largă”, menționăm faptul că afaceristul rus Valery Pekar a vorbit recent despre sancțiunile impuse Rusiei.

Sancțiunile împotriva Rusiei nu mai pot fi anulate

„Economia rusă se află sub influența sancțiunilor care nu vor apărea acum. Nu trebuie să ne gândim că Putin va declara capitularea sau pacea, iar sancțiunile vor fi ușor de înlăturat.

Multe sancțiuni sunt pe termen foarte lung, pentru o generație întreagă, este imposibil să le îndepărtezi chiar așa.

Există încă un moment precum retragerea Rusiei de pe piețele majore de petrol și gaze și sunt o mulțime de țări care merg fericite acolo și nu vor da niciodată acest loc Rusiei.

Rusia nu va putea veni și spune: am încheiat războiul, renunțați la partea noastră din piață, pe care ați ocupat-o când eram plecați”, a explicat Valery Pekar.

„Nu vorbesc despre faptul că petrolul este una dintre cauzele importante ale acestui război, petrolul a fost cel care a pompat cu bani autoritarismul rus.

Petrolul produce constant autoritarism, autoritarismul produce război. Combustibilii fosili duc la crize de mediu și posibil. schimbările climatice.

Adică toate acestea, ​​petrolul, invazia rusă, schimbările climatice fac parte dintr-un proces mare. Și lumea, refuzând combustibilii fosili, se luptă cu aceste consecințe într-o manieră cuprinzătoare, evident, nu va exista nicio întoarcere”, a adăugat acesta, relatează Antena 3.