Rusia schimbă tactica. Legea care poate schimba cursul războiului a fost adoptată

Sursă: Dreamstime

Parlamentarii ruși au aprobat, marți, o lege care ar putea crește limita superioară de vârstă pentru serviciul militar obligatoriu și, de asemenea, va interzice recruților să părăsească țara.

Legea ar putea schimba cursul războiului, în condițiile în care Moscova încearcă să-și suplimenteze forțele militare pe fondul pierderilor din războiul care pare să stagneze, informează CBS News. Conform modificărilor aduse legii, Forțele Armate Ruse și-ar spori efectivele cu 30%, de la 1,15 milioane la 1,5 milioane de membri, în următorii câțiva ani.

Toți bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani trebuie să facă obligatoriu un an de armată

În conformitate cu legile ruse actuale, toți bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani trebuie să facă obligatoriu un an de armată. Noile amendamente la legea care a trecut de o ultimă audiere în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului Rusiei, ar ridica limita superioară de vârstă pentru serviciul obligatoriu la 30 de ani, începând de anul viitor, menținând neschimbată limita inferioară de 18 ani. Un efort masiv de mobilizare militară, în toamna anului trecut, a declanșat un exod al tinerilor ruși.

Recruții nu pot fi trimiși imediat la luptă

Recruții nu pot fi trimiși imediat la luptă. Oficial, aceștia trebuie să fi avut cel puțin câteva luni de antrenament, înainte de a merge pe linia frontului. Cu toate acestea, unele organizații ruse pentru drepturile omului susțin că noii recruți au fost presați să semneze contracte cu armata sau au fost forțați, prin diferite moduri, să ia parte la războiul din Ucraina.

Forțele ruse au probleme sistemice cu adevărat semnificative

Războiul a luat mii de vieți de ambele părți, dar a devenit evident, la scurt timp după invazia declanșată în februarie 2022, că liderii ruși se așteptau la o confruntare mai ușoară și la un număr mai mic de pierderi de vieți omenești. ”In prezent, forțele ruse au unele probleme sistemice cu adevărat semnificative și profunde în eforturile lor”, a declarat, în martie, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Oficialii americani susțin că luptele din prima linie, începând din primăvară, în special în jurul orașului Bakhmut, au fost deosebit de brutale pentru Rusia, iar comandanții ucraineni din regiune au declarat pentru CBS News că se confruntă cu mercenari ruși care păreau tot mai slab echipați.

Situația demografică este gravă

Modificările propuse la proiectele de lege ale Rusiei reprezintă o abatere notabilă de la amendamentele inițiale susținute de președintele Vladimir Putin, în decembrie, care propuneau creșterea treptată a limitelor de vârstă de la 18-27 de ani și de la 21-30 de ani pe parcursul a trei ani.

Propunerea a fost considerată drept o încercare de a aborda îngrijorările publicului cu privire la tinerii ruși, neantrenați, trimiși să lupte pe frontul din Ucraina.

„S-a schimbat redactarea proiectului de lege din cauza faptului că situația demografică este gravă, afectând dimensiunea resursei de mobilizare, iar pentru a nu rămâne în urmă e nevoie de o astfel de modificare”, a declarat președintele Comisiei de Apărare al Dumei de Stat, Andrei Kartapolov, citat de agenția de presă rusă Interfax.

El a adăugat că limitele de vârstă au fost extinse pentru a asigura un număr mai mare de recruți în fiecare an.

Campania de recrutare din primăvară a adunat 147.000 de bărbați

Campania de recrutare din primăvară, din acest an, pe care Karapolov a dat-o ca un exemplu al tipului de recrutări pe care armata vrea să le vadă în fiecare an, a adunat 147.000 de bărbați. Semnătura lui Putin este necesară pentru intrarea în vigoare a noilor parametri privind vârsta înrolării, dar nu există nicio îndoială că proiectul de lege va ajunge pe biroul președintelui și va fi semnat rapid. Măsura face parte dintr-un proiect mai amplu al armatei Rusiei, inițiat de ministrul Apărării, Serghei Șoigu, anul trecut, care abordează lipsa de soldați bine pregătiți pentru războiul din Ucraina. Conform modificărilor propuse la această lege, Forțele Armate Ruse și-ar spori rândurile cu 30%, de la 1,15 milioane la 1,5 milioane de membri în serviciu, în următorii câțiva ani.