Astfel, Putin şi premierul Manmohan Sing au salutat cooperarea dintre ţările lor, în contextul în care cele două părţi au semnat un contract în valoare 1,6 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de către India a 42 de avioane de luptă Suhoi Su-30 şi un contract de 1,3 miliarde de dolari pentru livrarea a 71 de elicoptere militare Mig-17 către armata indiană.

În plan politic, premierul indian a indicat că discuţiile cu preşedintele rus au vizat securitatea regională, în special situaţia din Afganistan. ‘India şi Rusia împărtăşesc obiectivul unui Afganistan stabil, unit, democratic şi prosper, liber de orice extremism’, a subliniat şeful executivului de la New Delhi, în finalul convorbirilor.

În timp ce volumul schimburilor comerciale bilaterale a crescut de şase ori din 2000 şi este de aşteptat să ajungă la 10 miliarde de dolari în acest an, creşterea comerţului bilateral a încetinit în anii din urmă. Chiar dacă India rămâne clientul nr.1 pentru industriile de armament ale Rusiei, Moscova a pierdut recent mai multe contracte de miliarde de dolari în beneficiul producătorilor de arme din Occident, care au fost preferaţi de autorităţile indiene.
SURSA: Agerpres