Moment important în conflictul din Ucraina!
⚡️Ministry of Internal Affairs: Negotiations ongoing for the exchange of 169 servicemen of Ukraine’s National Guard captured at Chornobyl.
According to the Minister of Internal Affairs Denys Monastyrsky, Russian forces have taken the soldiers to Russia and Belarus.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) April 14, 2022
Schimb important de prizonieri, negociat chiar acum! Ucraina îşi cere înapoi soldaţii capturaţi la Cernobîl
Kievul şi Moscova negociază un nou schimb de prizonieri. Anunţul a fost făcut de către Ministerul de Interne din Ucraina, care a precizat că negociază pentru un schimb de prizonieri cu Rusia şi speră să-i readucă pe cei 169 de soldaţi din Garda Naţională capturaţi la Cernobîl.
Forţele ruse ar fi dus militarii ucraineni capturaţi la centrala nucleară de la Cenobîl în Rusia şi în Belarus, afirmă Denis Monastirski, ministrul ucrainean al Afacerilor Interne, potrivit The Kiev Independent.
Reamintim că în prima zi a invaziei din Ucraina, pe 24 februarie, forţele ruse au capturat centrala nucleară dezafectată de la Cernobîl, situată în zona de nord a ţării. În prezent, locaţia se află din nou sub controlul trupelor ucrainene.
Va ajunge Ucraina în situaţia Israelului?
În altă ordine de idei, tot mai multe voci, chiar din Ucraina, vorbesc despre un razboi care s-ar putea prelungi timp de ani de zile.
Aleksey Arestovici, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, afirmă că, în cazul care Rusia va cuceri în totalitate regiunea Donbas, Ucraina nu va mai putea încheia niciodată un acord de pace. Într-o astfel de situație, războiul s-ar putea prelungi până în anul 2035, cu intermitențe.
Arestovici compară Ucraina cu Israelul, iar Rusia cu țările arabe, și după ce afirmă că între țările arabe și Israel au avut loc cinci războaie și că numai după atâtea războaie părțile au încheiat pacea, adaugă: „Nu știu dacă la noi vor fi cinci războaie, dar în 2-3 ani va izbucni un nou război”.
Consilierul prezidenţial a declarat că Ucraina va lupta pentru a recuceri întreaga regiune Donbas și a continuat: „Cei care nu vor putea suporta (această situație) să-și ia familia și să plece, de exemplu în Spania”, susținând că timpul lucrează în favoarea Ucrainei, care primește ajutor militar din Occident, iar Rusia nu este ajutată de nimeni.
Oficialii NATO vorbesc şi ei despre o a doua etapă a războiului, una care ar putea fi mult mai sângeroasă în comparație cu prima.
Faptul că, anul trecut, Rusia nu a gestionat bine criza care escaladase cu Statele Unite, ajungând în situația de a fi țară agresoare, a plasat-o într-o situație dezavantajoasă și pe flancul nordic. Finlanda și Suedia, țări cu statut neutru, se pregătesc acum să solicite aderarea la NATO.