Rusia vrea să majoreze taxele în sectoarele unde există marje de profit ridicate

Sursă: Dreamstime

Federația Rusă ar putea majora taxele în sectoarele unde există marje de profit ridicate cu scopul de a acoperi deficitul bugetar şi de a finanţa războiul purtat împotriva Ucrainei.

Ministerul de Finanţe din Rusia analizează dacă există potențial în vederea majorării taxelor în sectoarele economiei care implică resursele, unde sunt marje de profit ridicate, a anunțat, vineri, 9 decembrie, Alexei Sazanov, adjunctul ministrului de Finanțe, a relatat Reuters.

Parametrii de bază ai sistemului fiscal vor rămâne stabili şi nu vor exista modificări ale TVA

Federația Rusă deja pregăteşte majorări de taxe de peste 60 miliarde de dolari pentru industria petrolului şi a gazelor, în perioada 2023-2025. Aceasta reprezintă, astfel, cea mai mare creştere din istoria ţării, în încercarea de a acoperi deficitul bugetar şi de a finanţa războiul purtat împotriva Ucrainei.

„Analizele detaliate, amănunţite ne permit să găsim încă sectoare care implică resursele, unde sunt marje ridicate de profit şi unde este posibil să majorăm povara fiscală fără a afecta activităţile operaţionale şi investiţiile companiilor.”, a anunțat Alexei Sazanov pentru agenţia rusă de presă RIA.

Oficialul a concretizat că „aceasta este activitatea noastră în 2022 şi o vom continua în 2023.” Parametrii de bază ai sistemului fiscal vor rămâne stabili şi nu vor exista modificări ale TVA, impozitului pe profit şi pe venit, a asigurat oficialul rus.

Vladimir Putin anunță că orice țară care va ataca Rusia cu arme nucleare „va fi ștearsă de pe fața Pământului”

Liderul autoritar de la Kremlin Vladimir Putin a declarat, vineri, 9 decembrie, că orice țară care ar îndrăzni să atace Rusia cu arme nucleare va fi „ștearsă de pe fața Pământului”, conform relatărilor Sky News. Șeful statului rus a declarat că Rusia nu are în plan să lanseze un prim atac nuclear preventiv, însă, în același timp, armele hipersonice avansate ale Moscovei asigură că Rusia ar putea răspunde cu forță dacă va fi vreodată atacată. Șeful statului rus a făcut aceste declarații în timpul unei conferințe de presă, care a avut loc la Bișkek, Kârgâzstan, declarând că Federația Rusă nu are nevoie în acest moment de trupe suplimentare în Ucraina.

Liderul de la Kremlin a adăugat că au existat în jur de 150.000 de luptători recrutați recent de către autoritățile competente care nu au fost trimiși pe front, după ce Moscova a demarat mobilizarea parțială prin care au fost recrutați în jur de 300.000 de rezerviști în lunile septembrie și octombrie.