FĂRĂ ruși în cazinourile din Monte Carlo! Monaco, reacție radicală împotriva agresiunilor ruse

În prezent, Monaco a impus noi sancțiuni financiare împotriva Rusiei, iar acum cazinourile din Monte Carlo se închid definitiv pentru milionarii ruși, potrivit news.mc.

De altfel, chiar și Marea Britanie a impus noi sancțiuni usturătoare împotriva Kremlinului, care afectează direct comerțul și transportul.

Marea Britanie, sancțiuni aspre împotriva Rusiei

Reamintim că luni, 28 februarie, ministrul britanic al Transporturilor Grant Shapps a informat că Marea Britanie a interzis accesul tuturor navelor sub pavilion rusesc și a ambarcațiunilor închirate sau deţinute de către ruşi în porturile Regatului Unit.

„Am scris tuturor porturilor britanice pentru a le cere să nu dea acces niciunei nave care navighează sub pavilion rusesc, înregistrată, deţinută, controlată, închiriată sai exploatată de către ruşi”, a scris Grant Shapps pe rețelele de socializare.

Tot luni, o importantă companie energetică occidentală a informat că va renunța la orice asociere cu Gazprom și că iese din proiectul gazoductului Nord Stream 2.

Shell iese din proiectul gazoductului Nord Stream 2

Shell a transmis că intenționează să renunțe la uzina emblematică de GNL, Sakhalin 2, la care deține o participație de 27,5% și care este deținută și operată în proporție de 50% de gigantul rus Gazprom. Sakhalin 2, situată în largul coastei de nord-est a Rusiei, este uriașă, producând aproximativ 11,5 milioane de tone de GNL pe an, care este exportat pe piețe importante, inclusiv China și Japonia.

Pentru Shell, cel mai mare comerciant de GNL din lume, părăsirea proiectului reprezintă o lovitură pentru planurile sale de a furniza gaze pe piețele în creștere rapidă în următoarele decenii. Cu toate acestea, Shell a declarat că ieșirea din Rusia nu va afecta planurile sale de a trece la energie cu emisii reduse de dioxid de carbon și energie regenerabilă.

De asemenea, compania intenționează să pună capăt implicării sale în gazoductul Nord Stream 2 din Marea Baltică, care leagă Rusia de Germania, la care a contribuit cu finanțare ca parte a unui consorțiu de companii.

Shell a precizat că decizia de a renunța la societățile mixte din Rusia va duce la deprecieri. Compania deținea la finalului anului 2021 active de aproximativ 3 miliarde de dolari în aceste asocieri în Rusia.

„Suntem șocați de pierderile de vieți omenești din Ucraina, pe care le deplângem, rezultate în urma unui act de agresiune militară lipsit de sens care amenință securitatea europeană”, a declarat directorul general al Shell, Ben van Beurden, într-un comunicat, potrivit Reuters.

Shell va ieși, de asemenea, din Salym Petroleum Development, o altă societate mixtă deținută cu Gazprom. De asemenea, compania occidentală intenționează să pună capăt implicării sale în gazoductul Nord Stream 2 din Marea Baltică, care leagă Rusia de Germania, la care a contribuit cu finanțare ca parte a unui consorțiu de companii.