Rușii dețin aproximativ 12% din criptomonedele la nivel mondial. Suma se ridică la 214 miliarde de dolari
Cifre guvernamentale arată că rușii dețin 16,5 trilioane de ruble, respectiv 214 miliarde de dolari, în criptomonede, notează Bloomberg, care mai scrie că această sumă reprezintă 12% din nivelul criptomonedelor la nivel mondial. De asemenea, două surse apropiate Kremlinului spun că aceste estimări au fost stabilite prin studierea adreselor IP ale unora dintre cei mai importanți utilizatori ai schimburilor de criptomonede din țară.
În plus, scrie presa internațională, analiza deținerii de criptomonede de către ruși a fost efectuată pentru a înțelege pe deplin această piață, dar și pentru elaborarea de noi reguli.
Suma a crescut considerabil din decembrie 2021
Această estimare arată o creștere uriașă față de statisticile lui Anatoly Aksakov, șeful comitetului pentru piețele financiare a Camerei inferioare. La finalul anului 2021, rușii dețineau criptomonede în valoare de 5 trilioane de ruble, potrivit unui raport al presei locale.
Estimările actuale vin în contextul în care Rusia încearcă să reglementeze acest sector, având în vedere că în ultimele zile au existat diverse reacții cu privire la încercarea Băncii Centrale de a interzice acest tip de monede în țară. Fostul președinte Dmitri Medvedev este de părere că o interdicție în acest sens va aduce mai mult rău decât bine.
De asemenea, Banca Centrală este de părere că monedele digitale ar trebui să fie guvernate de un cadru de reglementare restrâns, schimbare de a venit imediat după ce Vladimir Putin a făcut mai multe eforturi pentru a ajunge la un acord în acest context.
În plus, liderul de la Kremlin a recunoscut că mineritul criptomonedei oferă țării un avantaj competitiv semnificativ, chiar dacă bitcoinul implică anumite riscuri din cauza volatilității sale.
Criptoactivele au început să-și revină
Criptoactivele au început să-și revină încet încet în ultima săptămână, atât Bitcoin, cât și ethereum recuperând treptat terenul pierdut în urma scăderilor bruște din săptămânile anterioare, notează Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.
Bitcoin a început săptămâna tranzacționându-se la peste 35.000 de dolari, dar a scăzut luni la aproape 33.000 de dolari. Cu toate acestea, de la acel prag minim, criptoactivul a început să se redreseze, cu o creștere majoră de peste 37.000 de dolari la sfârșitul tranzacțiilor de luni, atingând un prag de peste 38.000 de dolari marți. De atunci, BTC și-a menținut valoarea în intervalul 37-38.000 de dolari.
Între timp, Ethereum a avut un parcurs mai volatil de-a lungul săptămânii, atingând luni minime de sub 2.200 de dolari, înainte de a urca miercuri la peste 2.600 de dolari. Criptoactivul s-a stabilizat acum, tranzacționandu-se într-un interval cuprins între 2.500 și 2.600 de dolari.