“Cele zece miliarde de dolari pe care le-am menționat sunt, de facto, angajamentul nostru la bugetul total al FMI, anunțat mai devreme. Această sumă, de aproape zece miliarde, este participația noastră și confirmăm acest lucru. Nu este totuși clar dacă vor fi necesare fonduri suplimentare. Dacă Rusia va primi o astfel de cerere, o vom lua în considerare, și, la fel ca celelalte țări, o vom îndeplini până la o anumită limită”, a spus Dvorkovich.
Despre ajutorul pe care îl primesc, prin intermediul FMI, statele cu probleme a vorbit și ministrul de Finanțe din Rusia, Anton Siluanov.
“Statele membre ale G20 au fost de acord să angajeze instrumentele existente, testate de timp, pentru a furniza ajutor prin intermediul FMI. Statele membre ale G20 au căzut de acord asupra unui plan de acțiune pentru a asigura siguranța unei creșteri stabile și sustenabile. Rusia și-a asumat angajamente privind mai multe probleme, în particular reducerea deficitului bugetar, scăderea inflației, menținerea un anumit curs, scăderea ratei șomajului și privind o serie de alți indicatori care au fost luați în considerare și aprobați de statele membre ale G20”, a declarat Siluanov.