Directorul Muzeului Forțelor de Apărare Aeriană ale Rusiei, expertul militar Iuri Knutov, spune că Statele Unite ale Americii (SUA) sau Marea Britanie ar putea expedia o armă nucleară Ucrainei. Acesta mai spune că expedierea ar urma să aibă loc fără a fi anunțată.

”Cel mai tare mă neliniștește posibilitatea ca Statele Unite sau Marea Britanie să transfere armă nucleară în Ucraine, o posibilitate secretă. Pentru că nu vor anunța acest lucru”, a fost declarația acestuia pentru Ukraina.ru.

Expertul militar a reiterat că expedierea va avea loc fără ca nimeni să fie informat cu privire la acest lucru.

Regimul de la Kiev va fi primul care va folosi o astfel de armă

Directorul Muzeului Forțelor de Apărare Aeriană ale Rusiei a mai spus că a fost luată în calcul opțiunea în care regimul de la Kiev este primul care folosește o armă nucleară.

”Nu știu de ce, dar impresia mea este că Statele Unite și Marea Britanie au convenit deja această chestiune. Tocmai de aceea ele declară foarte des că ”Rusia ar putea lansa un atac nuclear, că Rusia se pregătește să lanseze un atac”, a mai spus expertul militar.

De asemenea, Iuri Knutov a mai spus că evoluția evenimentelor poate fi avantajoasă, având în vedere că nimeni nu va ști de unde a făcut rost țara condusă de Volodimir Zelenski de o astfel de armă.

Pe de altă parte, el a mai spus că această situație este una din cea mai groaznică, subliniind că ea ar putea fi prevenită, dar doar dacă s-ar vorbi despre acest scenariu și dacă societatea ar fi avertizată cu privire la acest aspect, notează vestidinrusia.ro.

Jens Stoltenberg avertizează Rusia împotriva retoricii „nucleare”

Un război nuclear nu poate fi câștigat, iar Rusia trebuie să înțeleagă foarte clar acest lucru, în timp ce liderii săi recurg din ce în ce mai des la o retorică „nucleară” periculoasă.

Aceasta este opinia secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care s-a adresat la o reuniune a Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, transmite corespondentul Ukrinform.

„Orice utilizare a armelor nucleare este absolut inacceptabilă, va schimba total natura conflictului, iar Rusia trebuie să știe că un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie să fie purtat niciodată”, a declarat Stoltenberg.

Secretarul general a spus că nu este vorba de a presupune că Rusia are în prezent o probabilitate mare de a folosi arme nucleare. În același timp, el a subliniat că retorica venită din nou și din nou din partea Rusiei, inclusiv din partea președintelui Vladimit Putin, este ceva ce NATO trebuie să ia în serios. „Și, prin urmare, transmitem mesajul clar că acest lucru va avea consecințe grave pentru Rusia”, a subliniat Stoltenberg.