Ruukki poate produce cu 20% mai mult, prin transferul liniilor din Cehia şi Ungaria

Capacitatea de producţie a Ruukki România, subsidiară a grupului finlandez Rautaruukki, s-a majorat cu 20% după transferul la unitatea din Giurgiu a unor linii din Cehia şi Ungaria, ponderea exporturilor producătorului de profile şi structuri metalice urmând să crească în 2010 de la 30% la 50%. "În 2009, 30% din producţia realizată la Bolintin Deal a fost destinată exportului, urmând ca în 2010 procentul să urce până la 50%" a declarat Mădălina Dumitru, country marketing m

Capacitatea de producţie a Ruukki România, subsidiară a grupului finlandez Rautaruukki, s-a majorat cu 20% după transferul la unitatea din Giurgiu a unor linii din Cehia şi Ungaria, ponderea exporturilor producătorului de profile şi structuri metalice urmând să crească în 2010 de la 30% la 50%.

„În 2009, 30% din producţia realizată la Bolintin Deal a fost destinată exportului, urmând ca în 2010 procentul să urce până la 50%” a declarat Mădălina Dumitru, country marketing manager al Ruukki România şi Bulgaria.

Transferul liniilor de producţie din Cehia şi Ungaria către fabrica din România, de la Bolintin Deal, judeţul Giurgiu, a crescut capacitatea de producţie cu 20%, operaţiunea fiind parte a unui program derulat de Rautaruukki pentru eficientizarea costurilor şi creşterea profitabilităţii.

Costuri reduse cu 150 mil. euro

Programul, implementat de la începutul crizei financiare, se bazează pe reducerea costurilor fixe,  generate de funcţionarea mai multor fabrici de diferite dimensiuni, prin concentrarea producţiei într-un număr mai restrâns de centre de producţie, cu capacitate mare, şi va genera până la sfârşitul acestui an o reducere a costurilor cu 150 de milioane de euro, se menţionează în comunicat.

Astfel, centrele mari vor lucra aproape la capacitate maximă pentru a deservi comenzi locale şi internaţionale, în locul întreţinerii unor costuri de funcţionare pentru mai multe fabrici care utilizau numai o parte din capacitatea de producţie. Acestea din urmă au fost convertite în centre logistice Ruukki.

Ruukki România a anunţat la sfârşitul lunii mai că mizează pe o majorare de 20-30% a afacerilor în 2009, până la 140-145 milioane lei. Rautarukki a intrat pe piaţa românească în 2001, ca importator de învelitori metalice.