Nicolae Ciucă e prima variantă a PNL-ului pentru alegerile din 2024

Deși mai sunt doi ani până la noile alegeri prezidențiale din România, majoritatea alegătorilor se întreabă deja cine va candida pentru a-i lua locul lui Klaus Iohannis. În ceea ce privește PNL-ul, Alina Gorghiu a precizat că partidul liberal are câteva variante, însă prima opțiune este, ca-n totdeauna, președintele partidului, adică Nicolae Ciucă.

„(PNL) are foarte multe variante, dar n-am să dau numele candidaţilor. Prima variantă este preşedintele partidului, dintotdeauna, preşedintele partidului a candidat la preşedinţia României. Asta a fost regula în PNL. Sigur că premierul Ciucă are această variantă de luat în calcul. Nu s-au făcut sondaje, nu s-a decis candidatul la noi. Este prematur să discutăm acum, dar da, preşedintele partidului întotdeauna e o variantă de luat în calcul. Nu s-a discutat (despre alegerile prezidențiale din 2024)”, a explicat, miercuri seară, Alina Gorghiu, în cadrul unui interviu acordat pentru B1 TV.

Nicolae Ciucă i-ar putea lua locul lui Klaus Iohannis

De altfel, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL), a vorbit despre alegerile prezidențiale din 2024.

Potrivit spuselor sale, în prezent, Nicolae Ciucă este omul pe care partidul liberal se bazează şi este principala opţiune a PNL, fiind convins că va aduce PNL-ului peste 30 de procente. El a precizat, totodată, că actualul președinte al PNL este un lider pe termen lung.

„Nu trebuie să ne ascundem, în momentul de faţă Nicolae Ciucă este omul pe care ne bazăm, este principala opţiune a PNL şi cea mai la îndemână şi mai naturală, preşedintele partidului, prim-ministrul, este un om pe care îl apreciem. (..) Nicolae Ciucă este un om foarte riguros, pe termen lung activitatea acestui lider va fi foarte apreciată”, a spus, luni seară, Ionuț Stroe, în emisiunea „Talk News” de pe Profit News TV.

„În momentul alegerii în fruntea partidului, acesta se afla mult peste PNL. S-a mizat foarte mult pe cariera acestui om, pe seriozitatea, pe profilul public, reputaţia pe care o avea de general NATO şi evident că la vremea respetivă a fost învestit cu încrederea partidului. Guvernarea erodează, nu trebuie să fii sociolog de meserie să îţi dai seama că guvernarea erodează. Acest om conduce un guvern care a traversat cele mai neînchipuite crize, suprapuse, e un război în vecinătate, inflaţia a atins cote care nu au mai fost atinse din anii 90”, a completat Ionuț Stroe.