Cum a devenit Bill Gates, fondatorul Microsoft, un om de succes, cu o avere impresionantă? O trăsătură de personalitate pare să fie cheia reușitei sale.
Există o vorbă care spune că aproape toți oamenii puternici au în comun anumite trăsături-cheie de personalitate. Se pare că zicala este valabilă și pentru cei mai bogați oameni din lume.
Din câte se pare, multor oameni le place să facă teste de personalitate. Aceste teste pot fi metode perfecte de autoexplorare și mărci de identitate. Multe din testele de personalitate, validate științific, pot ajuta chiar la identificarea punctelor forte și a punctelor slabe și ajută la obținrea unui succes mai mare.
Site-ul Inc. com a realizat un astfel de test, la care au marșat cei mai bogați oameni din lume.
Autorii testului au vrut să știe ce îi caracterizează pe unii dintre cei mai bogați și inovatori oameni din lume. Așa că Bill Gates, Elon Musk, fondatorul Twitter Jack Dorsey și Reed Hastings de la Netflix au fost rugați să ia o pauză de la activitățile lor de zi cu zi și de la alte acțiuni în care sunt implicați pentru a face o evaluare aprofundată a personalității.
Spre surprinderea celor care i-au angrenat în realizarea testului de personalitate, toți au fost de acord.
Determinați în ceea ce și-au propus să facă, până la obsesie
Și când rezultatele au fost analizate, s-a conturat un model clar. ”Modelatori” precum Musk, Gates, Dorsey și Hastings au în comun câteva trăsături cheie de personalitate. Sunt determinați în ceea ce și-au propus să facă, până la obsesie.
„Uneori, determinarea extremă a modelatorilor de a-și atinge obiectivele îi poate face să pară neciopliți, ceea ce s-a reflectat în rezultatele testelor lor. Nimic nu este niciodată suficient de bun pentru ei și experimentează decalajul între ceea ce este și ceea ce ar putea fi”, spun autorii testului. Uneori sunt dispuși să sacrifice anumite lucruri sau oameni doar pentru a obține ceea ce-și doresc.
Asta nu înseamnă că sunt nepăsători. Musk a vorbit despre determinarea sa de a fi de folos umanității, în timp ce Gates și-a donat o mare parte din avere unor organizații de caritate.
„Stând de vorbă cu ei și revizuind întrebările care au condus la aceste evaluări, a devenit clar că atunci când s-au confruntat cu alegerea între a-și atinge obiectivul sau a-i mulțumi (sau a nu-i dezamăgi) pe alții, vor alege să-și atingă obiectivul de fiecare dată”, susțin autorii.
Curiozitatea mare și nevoia compulsivă de a da sens lucrurilor
Autorii testului au descoperit că modelatorii tind să împărtășească atribute precum curiozitatea foarte mare și nevoia compulsivă de a da sens lucrurilor. Și mai important este că ei pot avea, simultan, gânduri conflictuale simultan și le pot aborda din unghiuri diferite.
Dar când anumite conversații și investigații dezvăluie că ideile lor anterioare sunt greșite sau incomplete, formatorii nu sunt prea încântați să-și actualizeze gândirea.
Deși s-ar putea crede că modelatorii sunt niște visători, care vin cu viziunea de ansamblu și lasă altora finalizarea, testul a arătat că aceștia au un interes obsesiv atât pentru obiectivul larg, cât și pentru detaliile realizării sale.
Pasionați de ceea ce fac
Mai presus de orice sunt pasionați de ceea ce fac, intoleranți cu oamenii care nu au performanțe în ce fac și își doresc să aibă un impact benefic asupra lumii, este o altă concluzie a testului.
De menționat că, deși majoritatea conspirațiilor legate de pandemie s-au construit în jurul lui Bill Gates, co-fondatorul Microsoft este departe de a fi câștigat cel mai mult în cei doi ani. Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX, a câștigat în 2021 aproximativ 121 de miliarde de dolari, nu departe de întreaga avere a lui Mark Zuckerberg.
Conform estimărilor Forbes, averea lui Bill Gates în 2022 se ridică la aproximativ 134 miliarde de dolari. De asemenea, potrivit Indexului Miliardarilor realizat de Bloomberg, averea netă a celui mai bogat om de pe planetă, Elon Musk, este de 277 miliarde de dolari.