Horațiu Potra, mercenarul transformat în politician

Horațiu Potra, cunoscut drept lider al unei grupări de mercenari apropiate de Călin Georgescu, a încercat să facă trecerea de la misiuni militare la administrația publică.

În vara acestui an, el a candidat din partea Partidului Patrioților pentru funcția de primar al municipiului Mediaș, orașul său natal.

Deși a pierdut la o diferență de doar 200 de voturi în fața actualului edil, Gheorghe Roman (PNL), Potra a reușit să obțină un loc în Consiliul Local.

Horațiu Potra
Horațiu Potra / SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin

Promisiuni mari, planuri ambițioase

În campania sa electorală, Horațiu Potra a pus accent pe revitalizarea sportului local, promițând o renaștere a clubului Gaz Metan Mediaș, echipă care a fost desființată în 2022 după faliment.

Folosindu-se de TikTok ca principal canal de promovare, fostul luptător din Legiunea Străină a atras atenția alegătorilor cu un discurs ferm și planuri ambițioase.

„Vom găsi sursele de finanțare pentru toate cluburile sportive din oraș, cât și pentru a readuce echipa Gaz Metan în topul fotbalului românesc”, declara Potra într-un videoclip filmat lângă stadionul Municipal din Mediaș.

El a criticat vehement administrația locală, pe care a acuzat-o de neglijență în ceea ce privește sprijinirea sportului.

Călin Georgescu, Horațiu Potra
SURSA FOTO: Telegram

Horațiu Potra a scăpat de controlul judiciar

Tribunalul Prahova a luat o decizie definitivă în cazul fostului luptător în Legiunea Străină, Horațiu Potra, și a lui Andrei Florin Lup, tânărul de 22 de ani care îl însoțea. Instanța a desființat măsura controlului judiciar impusă celor doi într-un dosar ce vizează acuzații de instigare publică și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, când polițiștii au oprit un Mercedes condus de Andrei Florin Lup, în care se afla și Horațiu Potra. Cei doi se deplasau spre București, iar în urma verificărilor efectuate, autoritățile au descoperit mai multe arme în mașină. Acest fapt a condus la deschiderea unui dosar penal și la aplicarea inițială a măsurii controlului judiciar.

Tribunalul Prahova a judecat contestațiile depuse atât de procurori, cât și de inculpați împotriva controlului judiciar. După analizarea probelor și argumentelor prezentate, instanța a decis să anuleze măsura aplicată, concluzionând că aceasta nu se mai justifică în cazul celor doi.

„În temeiul art. 4251 alin. (7) pct. 1 lit. b) rap. la art. 202 Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti împotriva încheierii penale nr. 162 din data de 10.12.2024, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti.

În temeiul art. 4251 alin. (7) pct. 2 lit. a) rap. la art. 202 Cod procedură penală, admite contestaţiile formulate de inculpaţii Potra Hora?iu şi Lup Andrei-Florin, împotriva încheierii penale nr. 162 din data de 10.12.2024, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti, pe care o desfiinţează în tot şi rejudecând: În temeiul art. 227 alin. (1) Cod procedură penală, respinge ca nefondată propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile faţă de inculpaţii Potra Horațiu şi Lup Andrei-Florin. (…). Definitivă”, a decis instanța potrivit minutei publicate pe portalul justiției.