Unde își bagă banii cei mai bogați oameni din lume. În prezent, la nivel global, există aproximativ 28.420 de centimilionari, concentrați în mare parte la New York City, Bay Area, Los Angeles, Londra și Beijing, potrivit WRISE Wealth Management Singapore.
„Ei nu investesc în lucruri prin care să se îmbogăţească rapid, în plasamente nelichide”, a spus Salvatore Buscemi, CEO Dandrew Partners.
Super bogații lumii trăiesc o lume aparte, iar strategiile lor de investiții arată complet diferit de portofoliul investitorului mediu.
Unde își bagă banii cei mai bogați oameni din lume
„Deși nu există un prag oficial, centimilionarii sau persoane cu o valoare totală netă de peste 100 de milioane de dolari, sunt un bun etalon pentru intrarea în clubul celor 0,001%”, a declarat Kevin Teng, CEO al WRISE Wealth Management Singapore.
Populația centimilionarilor este de aproximativ 28.420 de persoane și este concentrată la New York City, Los Angeles, Londra și Beijing
La nivel global, populația centimilionarilor este de aproximativ 28.420 de persoane și este concentrată, în mare parte, în New York City, Bay Area, Los Angeles, Londra și Beijing, potrivit datelor WRISE.
„Aceste orașe se laudă cu o infrastructură financiară robustă, ecosisteme antreprenoriale vibrante și piețe imobiliare profitabile, făcându-le destinații atractive pentru cei ultrabogați”, a declarat Teng pentru CNBC.
Această demografie care „întruchipează bogăția extremă” este selectivă când vine vorba de investiții, a spus Teng.
Nu investesc în lucruri rapide, nu fac acțiuni tranzacționate public
„Astăzi, ei nu investesc în lucruri să se îmbogăţească, în lucruri rapide, nelichide. De exemplu, înseamnă că nu fac acțiuni tranzacționate public”, a declarat Salvatore Buscemi, CEO al Dandrew Partners, un birou privat de investiții pentru familie.
„De fapt, nici măcar nu investesc în cripto”, a spus Buscemi. „Ceea ce caută ei este să-și păstreze moștenirea și bogăția”, a adăugat el.
1. Imobiliare – active trofeu
Drept urmare, portofoliile centimilionarilor prezintă adesea „segmente imobiliare foarte puternice și stabile”, a spus Buscemi. Acești indivizi bogați gravitează spre proprietăți de clasă A – „active trofeu” sau active de calitate investițională care au fost construite în ultimii 15 ani.
Michael Sonnenfeldt, fondatorul și președintele Tiger 21 – o rețea de antreprenori și investitori – a declarat pentru CNBC că investițiile imobiliare reprezintă de obicei 27% din portofoliile acestor persoane.
2. Birouri de familie, ca vehicule de investiții
În general, aceste persoane au banii gestionați de birouri unifamiliale, care se ocupă de orice, inclusiv de moștenirea lor, de facturile gospodărești, carduri de credit, cheltuieli imediate ale familiei etc., a declarat Andrew Amoils, analist la firma globală de informații New World Wealth.
Numărul de birouri de familie din lume s-a triplat, din 2019, depășind 4.500 la nivel mondial anul trecut, cu o valoare estimată la 6.000 de miliarde de dolari în active gestionate combinate.
3. Investiții alternative?
Persoanele cu averi nete foarte mari explorează posibilitatea de a cumpăra acțiuni la echipele sportive profesioniste, a spus Buscemi de la Dandrew.
„Acesta este un grup foarte, foarte izolat, în care nu intră oricine și necesită mult mai mult decât bani”, a spus el.
Exclusivitatea este o atracție majoră, deoarece acești indivizi bogați doresc să se amestece cu oameni care au un statut similar, a explicat Buscemi.
Deținerea unei cote într-o echipă sportivă este o modalitate prin care acești indivizi își legitimează statutul, a spus el.
„Îți conferi calitatea de cavaler în Statele Unite atunci când cumperi o echipă din NFL”, a explicat el, dându-l ca exemplu pe miliardarul american Jerry Jones, care a cumpărat Dallas Cowboys în 1989.
0,001% din indivizi acordă mai multă atenție venitului fix, creditului privat și investițiilor alternative
Teng a remarcat, de asemenea, că 0,001% din indivizi acordă mai multă atenție venitului fix, creditului privat și investițiilor alternative. Potrivit acestuia, creditul privat câștigă teren pe măsură ce investitorii caută surse de randament în afara piețelor convenționale.
„Această tendință reflectă un apetit tot mai mare pentru activele netradiționale, care oferă profiluri unice risc-randament”, a spus Teng, menționând că investițiile alternative includ capital de risc, capital privat și active reale.