Șoșoacă sărbătorește această zi la muncă, în plen, conform informațiilor transmise de către aceasta. Totuși, Șoșoacă are un mesaj pentru toți românii.
Din păcate, nu mai poate pleca cu soțul ei în această zi specială.
„Dragobetele sărută fetele. Este adevărata noastră Sărbătoare națională a dragostei. În general plecam cu soțul meu undeva amândoi, dar nu mai avem cum pentru că am treabă în plen”, a declarat Diana Șoșoacă la Antena 3.
Senatoarea critică sărbătorile comerciale, fără suflet
De asemenea, Șoșoacă susține că sărbătoarea de „Sf Valentin” este una comercială, „care vine de peste ocean”.
„Sf Valentin este o sărbătoare care vine de peste ocean, n-am nimic cu sărbătorile lor, dar este comercială, acolo totul se bazează pe bani. Putem să importăm de peste tot, dar să fie cu suflet, lucru care ne lipsește în România. Suflet, unitate, dragoste…”, a conchis senatoarea.
Ce nu se face de Dragobete?
Românii celebrează astăzi sărbătoarea iubirii, iar tradiția populară ne arată clar ce obiceiuri trebuie să urmăm. Următoarele lucruri sunt strict interzise.
Tradițiile populare transmit că cei care nu sărbătoreau această zi erau pedepsiţi să nu poată iubi în anul respectiv. De asemenea, aceasta este ziua în care tinerii se logodesc în anumite zone ale țării. Conform superstițiilor din popor, bărbaţii nu au voie să supere femeile în această zi, pentru a nu avea o primăvară cu ghinion.
În această zi, fetele şi băieţii culeg primele flori ale primăverii pentru a fi feriţi de boli şi de necazuri în timp ce fetele necăsătorite topesc zăpadă, apoi se spală cu apa rezultată pe faţă pentru a fi mai frumoase, conform tradiției populare.
Trebuie menționat și că plânsul este interzis de Dragobete, deoarece lacrimile care curg în această zi aduc supărări şi necazuri. Legat de vreme, dacă plouă în această zi, superstițiile din popor spun că primăvara va fi lungă şi frumoasă.
Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Această sărbătoare anunţă momentul în care întreaga natură renaşte.
Sursă foto: Inquam Photos / George Calin