Dronă prăbuşită în România! Care a fost reacţia NATO după acest incident

Reacţie de ultimă oră din partea NATO, referitoare la drona rusească prăbuşită în România.

Miercuri, 6 septembrie, ţara noastră a informat Alianţa cu privire la resturile căzute pe malul românesc al Dunării. Informarea a fost făcută în cadrul reuniunii Consiliului Nord-Atlantic de astăzi.

Toţi aliaţii şi-au exprimat o puternică solidaritate cu ţara noastră, a precizat Dylan White, purtătorul de cuvânt al NATO.

„Autorităţile române au confirmat că resturi, posibil de la o dronă, au fost găsite pe teritoriul României, în apropierea graniţei cu Ucraina. Autorităţile române investighează incidentul.

România a informat aliaţii NATO despre acest incident în cadrul reuniunii de astăzi a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliaţii şi-au exprimat o puternică solidaritate cu România”, este mesajul transmis de reprezentantul NATO, miercuri seară.

drona
SURSA FOTO: Dreamstime

NATO va rămâne în contact strâns cu România

Purtătorul de cuvânt al NATO a subliniat că întreaga situaţie este monitorizată îndeaproape. În plus, Alianţa este în contact strâns cu România pe acest subiect.

Dylan White a reamintit că NATO şi-a sporit semnificativ prezenţa în regiunea Mării Negre, ca urmare a războiului din Ucraina.

„Continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia şi rămânem în contact strâns cu aliatul nostru, România. (…)

Începând de anul trecut, ca răspuns la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, NATO şi-a sporit semnificativ prezenţa în regiunea Mării Negre”, a punctat purtătorul de cuvânt al NATO.

Klaus Iohannis a făcut lumină în procesul de comunicare al autorităţilor pe tema dronei

Reamintim că, în urmă cu puţin timp, preşedintele Klaus Iohannis a venit cu explicaţii referitoare la modul în care au comunicat autorităţile.

Multe voci au vorbit despre bâlbe pe tema dronei căzute în România. Şeful statului a explicat însă că nu se puteau face afirmaţii care să angajeze România fără dovezi concrete.

„În situaţia în care ne aflăm, de război la graniţa noastră, trebuie să înţelegem că avem o situaţie fluidă, cum spun experţii.

Astăzi avem altă situaţie decât ieri, asta este, toată comunicarea noastră a fost făcută cu bună credinţă şi în baza dovezilor de care am dispus noi. Nu putem să facem afirmaţii care angajează statul român în baza unor supoziţii, trebuie să avem dovezi pentru asta.

MApN m-a informat şi sunt convins că de bună credinţă că nu există astfel de piese şi asta a fost comunicarea făcută public”, a afirmat Klaus Iohannis.

Autorităţile vor comunica în continuare orice se va găsi în acest caz şi orice dovezi noi vor apărea, a promis preşedintele.

El spune că următorii paşi vor fi făcuţi după încheierea tuturor verificărilor specialiştilor.