Vineri seara, Primăria Sector 4 București a primit un avertisment anonim prin Call Center-ul său, cerând urgent evacuarea Clubului B52 situat lângă Parcul Carol. Mesajul anonim menționa un presupus pericol care ar putea afecta siguranța persoanelor nevinovate în cadrul unui eveniment organizat de către partide politice.
Reacția rapidă a autorităților a fost necesară pentru a preveni orice incident, subliniind importanța protejării celor prezenți în fața unui astfel de avertisment.
Alertă cu avertisment telefonic de la un anonim
Un apel telefonic anonim a fost recepționat în Call Center-ul Primăriei Sectorului 4 la orele serii, solicitând evacuarea urgentă a Clubului B52 din cauza unui presupus incident viitor.
Mesajul a fost concis și ferm:
„Acesta este un avertisment. Nu vrem să sufere oameni nevinovaţi. Evacuaţi de urgenţă Club B52. Lângă Parc Carol. Strada 11 iunie, 50”, a avertizat apelantul.
Responsabili ai primăriei au alertat imediat autoritățile prin apel la 112 pentru a informa poliția despre situație.
Conținutul avertismentului anonim
În cadrul apelului anonim, vocea anonimă a menționat:
„În 30 de minute va avea loc un incident la petrecerea organizată de jigodii din PSD, PNL şi AUR”, se aude vocea unui bărbat în înregistrarea publicată, vineri seară, de către Primăria Sector 4.
Mesajul continuă cu îndemnul repetat de a evacua urgent clubul pentru a preveni suferința oamenilor nevinovați.
”Să nu sufere şi oameni nevinovaţi. Repet! Evacuaţi de urgenţă Club B52, lângă Parc Carol, strada 11 iunie 50. Acesta este un avertisment. Să nu sufere oameni nevinovaţi”, a continuat apelantul.
Răspunsul autorităților și sancțiuni
Primăria Sectorului 4, primind acest avertisment, a apelat imediat la 112 pentru a semnala situația.
”În urma acestui apel primit în Call Center, reprezentanţii PS 4 au sunat la 112 şi au comunicat situaţia semnalată”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Sector 4.
În urma verificărilor efectuate de oamenii legii, nu s-a confirmat niciun pericol la faţa locului, relatează Observator. Aşadar, apelul anonim este considerat o alertă falsă, ceea ce atrage după sine sancțiuni. Potrivit legii, apelarea abuzivă a serviciului de urgență este pedepsită cu o amendă între 1.000 și 2.000 de lei.
Dacă echipajele de intervenție sunt alertate și confirmă că a fost o alertă falsă, amenda poate ajunge la 4.000 de lei. În plus, o nouă contravenție în termen de un an poate fi sancționată cu o amendă între 4.000 și 8.000 de lei.
Această întâmplare subliniază riscurile asociate cu abuzarea sistemului de urgență și necesitatea unei evaluări prudente a astfel de avertismente anonime. Autoritățile sunt nevoite să acționeze prompt, dar și să aplice sancțiuni pentru a descuraja apelurile nefondate.