S-a dat ordin de la Comisia Europeană. România este obligată să-l respecte

romania

SURSA FOTO: Dreamstime

Pragul de impozitare pentru microîntreprinderi va fi redus, anunță surse guvernamentale apropiate acestei chestiuni. Ele subliniază că aceasta este o cerință venită din partea Comisiei Europene.

Scade pragul de impozitare pentru microîntreprinderi

Uniunea Europeană ne solicită să implementăm măsuri suplimentare pentru a proteja fondurile PNRR.

Conform unor informații din mediul guvernamental, se propune ajustarea limitei de impozitare pentru microîntreprinderi la 88.500 euro, așa cum a relatat GÂNDUL.ro.

Având în vedere aceste circumstanțe, este esențial să organizăm o întâlnire a coaliției pentru a stabili pașii de urmat în privința limitelor de impozitare pentru companii.

”Trebuie o decizie politică. Valoarea de TVA, adică prag de 88.500€. Dacă nu scădem pragul de impozitare la 88.500 putem pierde 300 de milioane de euro din PNRR”, au declarat surse guvernamentale pentru GÂNDUL.ro.

După recentul său zbor de la Bruxelles, unde a discutat cu reprezentanții Comisiei Europene despre strategia fiscală, ministrul Finanțelor va oferi în curând o serie de declarații.

SURSA FOTO: Dreamstime

Comisia Europeană a cerut ca problemele dintre PSD și PNL să fie rezolvate

Ursula von der Leyen, lidera Comisiei Europene, a manifestat preocupări cu privire la conflictele recente dintre PNL și PSD.

La Bruxelles, Marcel Boloș, ministrul Finanțelor din partea PNL, a avut discuții de negociere cu oficialii Comisiei Europene.

Scopul central al întâlnirii a fost obținerea aprobării pentru strategia Guvernului de diminuare a deficitului bugetar, care preconizează o perioadă de ajustare de 7 ani pentru a reveni la limita de 3% a deficitului.

În acest cadru, reprezentanții europeni au accentuat necesitatea unei guvernări stabile la București pentru a putea pune în aplicare reformele esențiale și pentru a diminua deficitul. Ei au subliniat că instabilitatea politică din România ar putea influența negativ capacitatea de a onora aceste angajamente.

„Comisia Europeană și-a exprimat îngrijorarea, ne-a spus că situația politică din România se degradează și că este bine ca țara noastră să își revină cât mai rapid”, au precizat sursele citate pentru Libertatea.

Oficialii Comisiei au comunicat același mesaj atât către PNL, cât și către PSD.

SURSĂ FOTO: Dreamstime

Tensiuni uriașe între PNL și PSD

Dialogul dintre autoritățile de la București și Comisia Europeană s-a desfășurat într-o perioadă marcată de tensiuni semnificative în cadrul coaliției PNL-PSD.

Luni seară, 7 octombrie, Nicolae Ciucă, liderul PNL, a declarat că părăsește coaliția cu PSD, condus de Marcel Ciolacu, ca urmare a deciziei Curții Constituționale de a exclude-o pe Diana Șoșoacă din competiția pentru președinție.

Totuși, alegerea lui Ciucă a vizat doar relațiile politice, fără a afecta colaborarea guvernamentală.

Ciucă a declarat că ruperea coaliției cu PSD nu a fost solicitată de președintele Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu a răspuns că va demisiona „fără ezitare” în cazul în care PNL decide să părăsească guvernul, însă a lăsat deschisă posibilitatea unei noi colaborări cu liberalii după alegeri.