Ordinul venit direct de la UE! Marcel Ciolacu a confirmat: Mesajul a fost foarte clar
Președintele Camerei Deputaților a anunțat că instituțiile europene au dat dreptate Partidului Social Democrat (PSD) cu privire la plafonarea prețului energiei. De asemenea, instituțiile europene au fost de acord și cu reglementare și crearea unui fond de solidaritate.
Marcel Ciolacu a adăugat, la Călărași, că țara noastră nu va avea nicio problemă în ceea ce privește energia electrică.
„Cred că mesajul a fost foarte clar şi din partea mea şi a colegilor de coaliţie. În acest moment avem o legislaţie care impune la consumatorii casnici 0,68 cu 0,8 cu anumite plafoane cum este normal.
A venit o ordonanţa mai detaliată care este acum în vigoare şi a venit UE, acum 48 de ore, cred, care a spus ce spunea şi PSD prin toţi membri săi, dar mai ales prin mine, şi anume faptul că preţul la energie trebuie plafonat, reglementat şi creat un fond de solidaritate.
Mă bucur că am avut dreptate şi lucrurile merg în direcţia corectă. Vom avea energie electrică fără nicio problemă în România”, a spus președintele social-democraților vineri, 16 septembrie.
Marcel Ciolacu nu este adeptul condițiilor de stingere a luminii
Președintele social-democraților a mai declarat că nu este adeptul condițiilor impuse de stingere a luminii cu scopul de a face economie.
„Nu sunt adeptul condiţiilor de stins lumina. Fiecare îşi poate face economie la bugetul personal. E un lucru voluntar, nu impus. Eu nu cred în impuneri.
Cei care au propus aceste economii la vârf, şi eu aştept normele de aplicare”, a mai spus președintele PSD.
Comisia Europeană vine cu mai multe propuneri pentru a reduce consumul de energie
Pentru a viza cele mai scumpe ore de consum de energie electrică, atunci când generarea de energie electrică pe bază de gaz are un impact semnificativ asupra prețului, Comisia Europeană propune obligația de a reduce consumul de energie electrică cu cel puțin 5% în timpul orelor de vârf selectate.
Statele membre vor fi obligate să identifice cele 10% din ore cu cel mai mare preț așteptat și să reducă cererea în acele ore de vârf. Comisia propune, de asemenea, ca statele membre să urmărească reducerea cererii totale de energie electrică cu cel puțin 10% până la 31 martie 2023.
Ele pot alege măsurile adecvate pentru a realiza această reducere a cererii, care pot include compensații financiare. Reducerea cererii la orele de vârf ar duce la o reducere a consumului de gaze cu 1,2 miliarde de metri cubi în timpul iernii. Creșterea eficienței energetice este, de asemenea, o parte cheie a îndeplinirii angajamentelor noastre în materie de climă în temeiul Pactului Verde European.