S-a dat ordin în Ungaria. Ungurii pregătesc forțele armate: Sistemul este pregătit

Ungaria

SURSA FOTO: Dreamstime

Ungaria a început să crească semnificativ numărul de rezervişti pentru apărarea teritorială. László Drót, comandantul Comandamentului Forţelor de Apărare Teritorială al Forţelor Armate Ungare, spune că sunt așteptați cei care doresc să contribuie la apărarea țării.

Generalul de brigadă László Drót spune că Forţele Armate din Ungaria au lansat acest sistem de rezervişti în anul 2017. Potrivit oficialului maghiar, au fost înfiinţate anul trecut şapte regimente de rezervă de apărare teritorială, în cadrul cărora activează 21 de batalioane.

Ungaria a început să crească semnificativ numărul de rezervişti

László Drót a vorbit despre aceste aspecte la antrenamentul de tragere cu muniţie reală al militarilor rezervişti. Totodată, el a subliniat că militarii sunt „disponibili în toate regiunile ţării”.

Potrivit explicațiilor oferite de general, Comandamentul Forţelor de Apărare Teritorială a fost înfiinţat în anul 2023 cu scopul de a supraveghea şi coordona activitatea celor şapte regimente.

În urma noilor pregătiri, sistemul a ajuns în punctul în care „este pregătit să primească un număr mai mare de rezervişti”.

„Suntem disponibili în toate regiunile ţării. Am ajuns în punctul în care sistemul este pregătit să primească un număr mai mare de rezervişti”, a declarat el pentru agenţia de presă MTI.

SURSA FOTO: pixabay.com

Cei care se înscriu beneficiază de diverse avantaje

De asemenea, acesta a afirmat că grupul ţintă al recrutării este reprezentat de persoanele cu vârste cuprinse între 18-55 de ani. Potrivit generalului, cei care se înscriu beneficiază de diverse avantaje. Este vorba despre următoarele:

  • la semnarea contractului primesc o sumă unică brută de 150.000 de forinţi, echivalentul a 1.884 lei;
  • indemnizaţia de disponibilitate este de 50.000 de forinţi, respectiv 628 lei, brut pe lună.

Studenţii din învăţământul superior au dreptul la o bursă lunară brută de 160.000 de forinţi, respectiv 2009 lei. Cei din învăţământul profesional au dreptul la o bursă lunară brută de 110.000 de forinţi, 1.381 lei, dacă pe durata studiilor participă la acest serviciu.

În plus, se acordă un bonus unic brut de recomandare de 500.000 de forinţi, respectiv 6.281 lei. Bonusul este acordat celor care aduc încă un rezervist pentru apărarea teritorială.

În general, contractele sunt încheiate pe o perioadă de cinci ani, a spus comandantul Comandamentului Forţelor de Apărare Teritorială.

În primul an, rezerviştii participă la 25 de zile de instruire. În anii următori, ei participă la 15 zile, cu un minim obligatoriu de 7 zile de instruire, pentru a ajunge la nivelul necesar de pregătire pentru apărarea armată a Ungariei.