Wienerberger a anuntat deschiderea oficiala a celei mai mari şi mai moderne fabrici de cărămizi din România, la aproximativ 60 de km sud-est de Cluj, în Tritenii de Jos.

Proiectul pentru fabrica de la Tritenii de Jos a început la jumătatea anului 2006, construcţia efectivă fiind lansată în ianuarie 2007.

Cu o investiţie de mai mult de 25 milioane Euro, fabrica Wienerberger reprezintă cea mai mare fabrică de cărămidă din România, cu o capacitate anuală de 150 mil. formate normale, ceea ce echivalează cu o producţie zilnică de aproximativ 35 de camioane, echivalente cu necesarul pentru 12 case.

În 1998, Wienerberger a intrat pe piaţa din România cu o filială proprie – Wienerberger Sisteme de Cărămizi România. Aceasta îşi concentrează activităţile pe producţia, importul, vânzarea şi promovarea cărămizilor POROTHERM, pentru structuri portante şi neportante şi a cărămizilor Terca, pentru faţade şi pavaje.

Fondat în 1819 la Viena, Wienerberger a fost listat la Bursa de Valori din Viena încă din 1869. Astăzi, Wienerberger are 260 de fabrici în 26 de ţări.

Data: 21 mai 2008

Sursa: Wienerberger