Diamantele rămân cele mai bune prietene ale fetelor. Dar și ale lui Cristi Alecu (26 de ani), care a deschis primul magazin exclusiv cu diamante (care oferă la fața locului certificarea diamantelor libere și a bijuteriilor cu diamante), în urma unei investiții de 110.000 de euro.
”Deja am emis trei certificate de expertizare gemologică. E o nișă care promite să se dezvolte destul de repede”, spune Cristi Alecu, proprietarul Diamond Boutique (100 mp), care crede că investiția se va amortiza „într-un an jumate – doi“, un termen normal pentru această industrie, indiferent că este sau nu recesiune.
Diamantele din bijuterii și pietrele libere pe care le comercializează magazinul provin direct de la bursa de diamante din Tel-Aviv – ”avem garanția celui mai mic preț oficial la diamante pe piața europeană pentru că nu lucrăm cu intermediari. Piața românească a diamantelor mai are un drum lung de parcurs până să devină o industrie în adevăratul sens al cuvântului, iar noi vrem să contribuim la formarea ei”, ține să precizeze Alecu.
Altfel spus, retailul cu diamante este înfloritor, dar lipsește cu desăvârșire. Lucrurile ar urma să se schimbe însă: ”Avantajul e că nu avem concurență, ceea ce ne obligă să educăm piața”, continuă el. Iar în România încă mai sunt mulți care ”trăiesc cu impresia că diamantele sunt inaccesibile. Vrem să dovedim că nu este așa”. Mai mult decât atât, ”când bursele sunt la pământ, diamantul este o investiție ce nu provoacă panic", completează Cristi Alecu; cotaţia internaţională a diamantelor este preţ per carat, iar un carat echivalează cu 0,02 grame.
Pentru primul an, proprietarul Diamond Boutique speră să aibă vânzări de 100.000 de euro. În general, marja de profit este cuprinsă între 30 şi 60 de procente.
În afară de bijuteriile cu diamante din producția proprie și cele importate, Diamond Boutique vinde și o linie de bijuterii semnată de știrista TVR Malvina Cservenschi – ”Malvensky – My first diamond”. Bijuteria "vedetă" din magazin este un inel de 7,42 carate, care costă aproape 13.000 de euro.
O afacere de familie
Cristi Alecu, proprietarul Diamond Boutique, provine dintr-o familie de bijutieri români cu tradiție; părinții lui, Steluța și Marian Alecu, dețin prima fabrica din Europa de Est care produce lănțișoare și brățări din aur, plus cinci magazine de bijuterii.
În 2004, pe când avea 19 de ani, Cristi a plecat să studieze la Gemological Institute of America, devenind cel mai tânăr absolvent al insitutului din Europa cu titlul de ”Graduate Gemologist, Accredited Jewelry Professional”. În prezent, el este singurul gemolog din România care a trecut prin cursurile de specializare la sediul GIA (cea mai înaltă autoritate internaţională în materie de certificare a diamantelor, pietrelor colorate şi perlelor) din Firenze, Italia.
S-a deschis primul magazin exclusiv cu diamante
4 octombrie 2011, 00:46
Ultima modificare în 4 octombrie 2011, 03:46
Calea bucureșteană a Victoriei mai câștigă un chiriaș – tocmai s-a deschis Diamond Boutique, singurul magazin din țară care vinde și expertizează exclusiv bijuterii cu diamante.
Etichete: Calea Victoriei,
deschidere,
diamante,
magazin
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- S-a întâmplat: Primii 10.000 de euro daţi ca despăgubire pentru o casă din chirpici
- Banii europeni destinaţi pescuitului, cheltuiţi în proporţie de 12%
- MFP a împrumutat luni circa 300 milioane lei de la bănci
- Nivelul tarifelor RCA şi creşterea volumului de daune provoacă îngrijorări in industrie
- Finnair anulează zborurile către şi dinspre România. Compania: Cursele nu erau profitabile
- Accizele vor fi calculate în 2012 la cel mai mare curs de până acum: 4,3001 lei/euro
- Cea mai mare rată de respingere a creditării IMM-urilor, în Bulgaria
- Erste: Piaţa imobiliară din România, cea mai rentabilă din regiune în 2012, pe fondul chiriilor modeste
- Raport SAR: Sectorul energetic suferă de deficienţe profunde. Trebuie demarată urgent o reformă graduală
- Cazierul fiscal „se șterge” mai repede. VEZI modificările