S-a detonat bomba despre pensii! Anunțul cumplit venit chiar acum. Se pregătesc

Sursă: Dreamstime

Partidul Social Democrat (PSD) a prezentat recent o variantă pentru impozitarea anumitor venituri. Propunerea urmează să fie înaintată în coaliția de guvernare.

Schimbarea momentului pentru pensionari! Aceste venituri vor fi supraimpozitate. PSD a făcut propunerea

Mai precis, un comunicat al formațiunii arată că noul model fiscal „trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari”.

„Noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici”, este scris într-un comunicat transmis de PSD.

Modelul de impozitare propus de PSD

În primul rând, formațiunea a propus supraimpozitarea cu 40% a sumelor din veniturile salariale din sistemul bugetar care depășesc salariul Președintelui României. Trebuie menționat că șeful statului are un salariu brut lunar în valoare de 24.960 de lei.

De asemenea, PSD dorește supraimpozitarea în două trepte a pensiilor speciale, respectiv o cotă de impozitare de 40% pentru suma care depășește pragul 9.000 de lei și de 90% pentru ceea ce depășește 18.000 lei.

Simultan, social-democrații vor să introducă și un sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei, astfel încât, la nivelul salariului minim să se ajungă la un impozit de 0%.

PSD a propus și o măsură specială pentru firme

PSD dorește și ca firmele să plătească „o contribuție pentru Sănătate și Educație” în valoare de 0,5% din cifra de afaceri plătită de companiile care au venituri anuale de peste 100 de milioane de euro. Potrivit formațiunii, această măsură trebuie să fie aplicată pe o perioadă limitată de doi ani.

Social-democrații au explicat în cadrul comunicatului că se opun scăderii pragului pentru încadrarea IMM-urilor de la 1 milion de euro la 67.000 de euro venituri, cum a propus fosta guvernare atunci când a negociat Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

„Cel puțin în prima fază, acest prag nu poate fi mai mic de 500.000 de euro, astfel încât cea mai mare parte a acestor companii să continue să beneficieze de un regim fiscal favorabil (impozit de 1% din cifra de afaceri), care să le permită dezvoltarea economică. În prezent, circa 100.000 de IMM-uri au o cifră anuală de afaceri cuprinsă între 67.000 de euro și 500.000 de euro”, a explicat formațiunea.