Cresterea economica preconizata a se inregistra anul acesta de Romania, de aproximativ noua procente, nu se va rasfrange asupra intregului mediu de afaceri in contextul in care numarul companiilor care au deschis procedura de insolventa s-a dublat. "In primele sase luni ale anului in curs s-a inregistrat un numar dublu al companiilor care au deschis procedura de insolventa fata de aceeasi perioada a anului trecut, raport care se va pastra pana la sfarsitul anului in curs" a declarat directorul g
Cresterea economica preconizata a se inregistra anul acesta de Romania, de aproximativ noua procente, nu se va rasfrange asupra intregului mediu de afaceri in contextul in care numarul companiilor care au deschis procedura de insolventa s-a dublat.
„In primele sase luni ale anului in curs s-a inregistrat un numar dublu al companiilor care au deschis procedura de insolventa fata de aceeasi perioada a anului trecut, raport care se va pastra pana la sfarsitul anului in curs” a declarat directorul general al Coface Romania, Cristian Ionescu.
Potrivit acestuia, unele dintre domeniile cele mai „predispuse” la faliment sunt retailul si constructiile.
„Creste riscul pe seegmentul de retail cu electronice si electrocasnice pe o piata neajunsa inca la maturitate si care se concentreaza in jurul primilor trei concurenti”, sustine Cristian Ionescu.
De asemenea, „constructiile se confrunta cu o criza de lichiditate, deoarece in acest sector se genereaza reactii in lant in momentul aparitiei unui incident de plata. Supraincalzirea sectorului constructiilor are efecte imediate asupra inrautatirii comportamentului de plata al companiilor din acest sector”, mai spune directorul Coface Romania.