Simptome de E.coli după ce a mâncat la McDonald’s

Kamberlyn Bowler, o fată în vârstă de 15 ani din Colorado, Statele Unite, care a mâncat un McDonald’s Quarter Pounder cu brânză și extra murături, a prezentat simptome ale epidemiei de E.coli la 25 și 27 septembrie.

Ea a fost tratată inițial pentru gripă, dar mai târziu a trebuit să fie transferată la un spital pentru copii pentru tratament prin dializă din cauza unei complicații a E.coli care i-a pus viața în pericol.

Familia se află încă la spital și nu sunt siguri cu privire la timpul de recuperare sau la efectele de durată pe care le va avea asupra sănătății ei, transmite Business Insider.

„Simptomele lui Kamberlyn s-au agravat după ce a început să aibă greață, crampe stomacale și diaree cu sânge. Ea a fost tratată ca pentru o gripă obișnuită și i s-au administrat medicamente la domiciliu. La 11 octombrie, simptomele ei s-au agravat și a fost dusă la camera de urgență pentru analize. Camera de urgență a diagnosticat-o ca fiind gastrită, iar Kamberlyn s-a simțit mai bine după ce a primit fluide de la spital.

Șase zile mai târziu, Kamberlyn a dezvoltat sindromul hemolitic uremic (SHU) și insuficiență renală acută. Și-a petrecut primele zile la terapie intensivă pediatrică, unde a fost supusă unei dialize de 24 de ore pentru a elimina toxinele din sânge. Acum, ea este închisă într-o cameră cu medicii și cu mine, unde a fost supusă dializei o dată la două zile”, a declarat mama fetei.

Kamberlyn Bowler
Brittany Randall şi fiica sa, Kamberlyn Bowler / SURSA FOTO: NBC News

Vor să dea în judecată lanțul de magazine

Familia intenționează să ia măsuri legale împotriva McDonald’s și nu va mai mânca acolo. Este greu să ai încredere în fast-food având în vedere că se poate ajunge la un astfel de deznodământ, iar ei nu mai sunt interesați să mănânce în oraș.

Kamberlyn este una dintre cele 33 de persoane reprezentate de Ron Simon & Associates care cred că au fost victime ale epidemiei de E.coli de la McDonald’s. Sursa specifică a contaminării este încă în curs de investigare, iar Food and Drug Administration a identificat ceapa de pe McDonald’s Quarter Pounders ca posibilă sursă a epidemiei.