Este vestea bună aşteptată de întreaga Românie!

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a dat vestea cea mare despre finalul pandemiei!

Finalul pandemiei este mai aproape ca niciodată. O spune chiar unul dintre cei mai cunoscuţi medici din România, profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Totul s-a întâmplat în timpul unei emisiuni de televiziune pe care realizatorul Tudor Barbu o găzduieşte pe B1 TV. Chiar în timp ce se afla în direct, iar subiectul emisiunii era noua tulpină Omicron, Tudor Barbu a primit un SMS scurt de la profesorul Streinu-Cercel.

„Tudore, suntem pe cale să ieșim din pandemie”, a citit pe post jurnalistul, potrivit EVZ.ro.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii vorbeşte şi ea despre o “veste bună”

Această afirmaţie, dar şi veştile venite în ultimele zile la nivel internaţional, par să indice într-adevăr faptul că tulpina Omicron, ce devine dominantă în orice zonă în care se răspândeşte, ar putea marca finalul pandemiei.

Marţi, 4 ianuarie, OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) transmitea oficial că tot mai multe dovezi indică faptul că Omicron afectează căile respiratorii superioare, provocând simptome mai blânde decât variantele anterioare.

“Sunt din ce în ce mai multe studii care arată că Omicron infectează partea superioară a corpului, spre deosebire de alte variante care ar putea provoca pneumonie severă”, a precizat Abdi Mahamud, managerul pentru monitorizarea COVID-19 din cadrul OMS, potrivit Reuters.

Acest lucru ar putea reprezenta o “veste bună”, a adăugat oficialul OMS.

Risc mai mic de internare în spital sau de formă gravă a bolii din cauza Omicron

Declaraţiile sale cu privire la riscul redus de formă severă sunt în concordanţă cu alte date, inclusiv un studiu realizat în Africa de Sud, una dintre primele ţări în care a fost detectată varianta Omicron.

În studiul respectiv, s-a ajuns la concluzia că riscul de internare în spital a fost cu aproximativ 80% mai mic pentru cei infectați cu Omicron în comparație cu Delta și că pentru cei aflați în spital riscul de boală severă a fost cu aproximativ 30% mai mic.

Totuşi, Abdi Mahamud a subliniat că Africa de Sud reprezintă un caz particular deoarece are o populaţie tânără, printre alţi factori.