Mozilla Firefox 5 a ieşit din stadiul Beta, iar varianta finală poate fi descarcată de azi de utilizatorii de Internet din întreaga lume. Versiunea Firefox 4, lansat pe 22 martie, a fost descărcat până în prezent de 227 de milioane de ori.

Printre facilităţile oferite de Firefox 5 se numără:

•    suportul pentru animaţia CSS, le oferă dezvoltatorilor web abilitatea de a include slide-uri de text în browser
•    integrare cu serviciile Google Search
•    add-blocker  pentru  blocarea a ferestrelor popup
•    funcţia Find As You Type, utilă în timpul tastării unui text
•    tehnologia sandboxing, pentru executarea într-un mediu securizat a componentelor potenţial periculoase din paginile web.
Mozilla a preluat modelul Google Chrome şi lansează o nouă versiune a  browserului Firefox o dată la două luni. Ultima versiune lansată este Firefox 6.0 Aurora (Alpha).
Firefox 6.0 vine cu opţiunea Data Management Window care oferă utilizatorilor posibilitatea să seteze opţiuni de acces pentru orice site. Astfel, utilizatorii pot opta să permită sau să interzică site-urilor să reţină parole, să seteze cookies sau să localizeze poziţia lor. O altă funcţie este Plugin Check care verifică compatibilitatea tuturor plugin-urilor prin Add-ons Manager.
Mozilla nu i-a uitat nici pe dezvoltatorii de aplicaţii, oferindu-le acestora instrumente noi precum Scratchpad, care permite realizarea şi testarea JavaScript direct în browser.
Dacă Firefox va continua acest ritm de lansări versiunea finală a Firefox 7.0 va fi disponibilă până la finele acestui an. Click aici pentru a descărca Mozilla Firefox 5 Citeşte şi Internet Explorer nu e atacat numai de Mozilla. Cineva vine puternic din spate Internet Explorer nu va prinde niciodată din urmă Mozilla Firefox a detronat Internet Explorer în șase județe Firefox 5 este mai rapid decât Firefox 4