Music Academy este o şcoală de muzică online susţinută de o suită de muzicieni români de renume, ce urmăresc să ofere suport activ şi acces la informaţie de ultimă oră tuturor celor ce vor să înveţe să cânte la un instrument cu uşurinţă şi eficienţă prin intermediul internetului.

Proiectul se bazează pe interacțiunea activă dintre instructori și cursanț¬i folosind înregistrări video, pe sedimentarea extrem de minuț¬ioasă a unui curriculum extins pentru fiecare instrument, prezentat pe nivele de dificultate și menit să ghideze cursantul de la punctul 0 până când acesta este apt să se exprime singur prin intermediul instrumentului studiat.

Profesorii sunt Nicu Patoi, chitarist în trupa lui Ştefan Bănică Jr. şi Platonic Band, Adrian Ciuplea, basist în trupele Viţa de Vie şi Platonic band şi colaborator al celebrului chitarist Steve Vai în cadrul a două turnee europene, Cosmin Lupu, chitarist şi vocal în Days of Confusion, Domination, Mozart Rocks!, Cezar Popescu, Viţa de Vie, Days of Confusion, Domination, Mozart Rocks! şi Mira Botocan, vocalistă şi instructoare de canto modern. În viitor, platforma se va extinde şi vor fi incluse şi alte instrumente.

Un cursant are nevoie de un webcam/smartphone/camera video/aparat foto care filmează, un cont de Youtube personal şi un cont la Music Academy. În privinţa costurilor, acestea vor fi dezvăluite doar celor care se înscriu pe site şi se abonează la newsletter. Cei care se înscriu pe site-ul music-academy.ro până pe 1 decembrie, vor beneficia de o reducere de 20% pentru prima lună, indiferent de abonamentul ales.

Future Communities// Open Innovation Fair  este inițiat de programul Biblionet și Ministerul pentru Societatea Informațională, sub Înaltul Patronaj al Guvernului României.