Bulgaria a trimis sute de soldați la graniţa cu Turcia! Polițiștii de frontieră aveau nevoie de întăriri

Ministerului de Interne din Bulgaria a transmis că mai mult de 6.500 de persoane intrate ilegal în Bulgaria, majoritatea originari din Afganistan, au fost arestate în perioada ianuarie-septembrie, de trei ori mai multe decât în aceeaşi perioadă în 2020.

„Începând de lunea aceasta sunt militari la frontiera bulgaro-turcă pentru a susţine poliţia de frontieră. Au fost trimise 350 de persoane cu circa 40 de unităţi de echipament”, a declarat Panaiatov într-un interviu la televiziunea bTV, conform afp.com

Bulgaria se situează la frontiera terestră externă a Uniunii Europene

Bulgaria se situează la frontiera terestră externă a Uniunii Europene (UE), pe drumul celor care vor să ajungă în Europa. Un gard din sârmă ghimpată, deteriorat pe alocuri, se întinde la frontiera bulgaro-turcă pe o distanţă de 259 de kilometri.

Parlamentul bulgar a decis în august să trimită între 400 şi 700 de militari la frontierele Bulgariei cu Turcia şi Grecia, pentru a ajuta inclusiv la construcţia de bariere.

Cea mai săracă membră a UE, Bulgaria nu a primit niciodată solicitanţi de azil în număr mare, majoritatea plecând din această ţară înainte chiar de a primi un răspuns asupra statutului lor de refugiat.

Bulgaria este a șasea cea mai săracă din Europa

Despre situația din Bulgaria a scris anterior și publicația Wirtschafts Woche. Potrivit acesteia, Bulgaria ocupă locul șase în rândul celor mai sărace și mai puțin dezvoltate țări din Europa.

Pe primul loc este Bosnia și Herțegovina, care este cea mai săracă țară din Europa. Doar rata șomajului este de 40%. Este al treilea cel mai ridicat nivel din lume după Djibouti și Congo. Acest lucru plasează Bosnia și Herțegovina mult sub nivelul vecinilor săi săraci. PIB-ul pe cap de locuitor este de 7,46 euro

Urmează Albania. În ultimele două decenii, sărăcia în Albania a scăzut semnificativ. Cu toate acestea, aproximativ unul din șapte albanezi se consideră încă sărac. Mai mult de 5% din populație este subnutrită, iar aproximativ 11% dintre copiii sub vârsta de cinci ani suferă de întârzieri de creștere. Infrastructura este cea mai mare problemă în țară. Din cauza aceasta, Albania este foarte neatractivă pentru investitorii străini. PIB-ul pe cap de locuitor este de 8,50 euro.

Medalia de „bronz” este pentru Macedonia de Nord. Este a treia cea mai săracă țară din Europa. Balcanii continuă să fie considerați cea mai instabilă regiune din Europa. Peste două treimi din populația fostei republici iugoslave trăiește în zonele rurale. PIB-ul pe cap de locuitor este de 9,20 euro.

Serbia este a patra. În ultimii 30 de ani, poporul Serbiei a trăit un conflict politic uriaș: destrămarea Republicii Socialiste Federative Iugoslavia, războaiele care au însoțit-o și izolarea internațională de restul statelor. Sărăcia continuă să fie o problemă socială presantă în Serbia. Potrivit Băncii Mondiale, aproximativ 25% din populație trăiește sub pragul național de sărăcie. Nivelurile ridicate de corupție și infrastructura slabă reprezintă o povară grea pentru țară. Peste 1,3 milioane de oameni se luptă să supraviețuiască. PIB-ul pe cap de locuitor este de 9,92 euro.