S-a vândut o fabrică celebră din România! Anunțul oficial a fost făcut chiar acum

CITR și Prime Insolv Practice contribuie la dezvoltarea metalurgiei și facilitează vânzarea fabricii de sârmă Dan Steel Group din Beclean, în procedură de faliment, pentru 7,5 milioane de euro. Cumpărătorul este antreprenorul Ioan Teslaru prin Intertranscom Impex SRL, producător de plasă sudată din Bacău.

S-a vândut fabrica de sârmă Dan Steel

Fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean, una dintre cele mai importante companii ale industriei metalurgice din România, aflată în procedură de faliment, a fost vândută, în cadrul unei licitații publice, pentru suma de 7.5 milioane de euro, către Intertranscom Impex SRL, producător de plasă sudată din Bacău. Noul proprietar plănuiește să repornească producția și să retransforme fabrica într-unul dintre principalii angajatori în Beclean.

„Am reușit, în urma unui proces amplu și riguros, să identificăm investitori viabili pentru una din companiile ce au jucat un rol cheie în industria metalurgică. Prin această tranzacție de succes, setăm premisele pentru continuarea dezvoltării eficiente a industriei metalurgice din România. Reușim să salvăm încă un obiectiv important din istoria afacerilor românești”, declară Andrei Besoiu, Sales Manager, CITR Cluj.

Fabrica vândută se află pe strada Valea Viilor nr. 3, în localitatea Beclean, județul Bistrița-Năsăud. Activul este reprezentat de fabrica de producție a sârmelor tari și moi, respectiv produse derivate din sârmă, plase sudate, cuie, panouri de gard, sârmă ghimpată, și este compus din teren de 406.606 mp, construcții și echipamentele aferente.

CITR Filiala Cluj împreună cu Prime Insolv Practice, în calitate de lichidatori judiciari, au organizat licitația în data de 25 ianuarie 2024, ora 14.00, la sediul Prime  Insolv  Practice SPRL.

Înființată în 1991, societatea Dan Steel Group Beclean SA a avut ca principal obiect de activitate producția de metale feroase, sub forme primare și de feroaliaje (cuie, sârmă zincată, sârmă împletită, plasă sudată, panouri etc). Produsele erau destinate atât pieței interne, cât și celei externe (Ungaria, Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia).

Produsele fabricate de societate au fost destinate în special sectorului construcțiilor și al agriculturii, precum și altor ramuri ale industriei, care realizau bunuri de larg consum.

Declinul cifrei de afaceri a început în anul 2017. Diminuarea volumului de business a condus la reducerea capitalului de lucru precum și la creșterea semnificativă a gradului de îndatorare.

Nu în ultimul rând, măsurile impuse în anul 2018 de Comisia Europeană asupra importurilor unor categorii de produse aparținând industriei siderurgice a obligat Dan Steel Group Beclean SA să își asigure materia primă din cadrul UE, în condiții contractuale mult mai oneroase pentru aceasta, și cu plata în avans, ceea ce a creat o presiune suplimentară asupra situației financiare a companiei care a acumulat datorii de peste 35 milioane euro.

Despre CITR

CITR este liderul pieței de insolvență și restructurare din România încă din 2008. CITR administrează anual un patrimoniu de 1 miliard de euro și distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile românești de impact.

CITR este o companie Impetum Group, primul grup românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business din oricare etapă din viața unei companii, cu scopul de a crea un impact pozitiv în economie.

Despre Prime Insolv Practice

Prime Insolv Practice SPRL este o echipa dinamică, concentrată spre diverse strategii aplicate personalizat pentru fiecare debitor în parte pentru a finaliza cu succes proiectul și a ajunge la dezideratele propuse. Prime Insolv Practice SPRL a demonstrat capacitățile sale de administrator/lichidator judiciar prin gestionarea a peste 200 de proceduri de insolvență aplicată societăților al căror obiect de activitate era specific unor domenii economice variate.

În desfășurarea activității Prime Insolv Practice SPRL acorda o atenție deosebită analizării activității debitorului pentru a putea identifica surse de redresare și opțiunile strategice corespunzătoare pentru reabilitarea afacerii, încercând să obțină acceptul creditorilor și al celorlalte părți interesate, iar atunci când acest lucru nu este posibil oferă soluții optime de lichidare a activului debitorului pentru acoperirea în cât mai mare măsură a masei pasive.