Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Electromontaj SA a preluat Hidroconstrucţia SA şi societăţile controlate de către aceasta, informează autoritatea de concurenţă.
Electromontaj a primit aprobarea pentru preluarea Hidroconstrucţia
Electromontaj SA, parte a Grupului H4L, este o companie specializată în construcţia şi întreţinerea liniilor de transport împreună cu staţiile electrice de conexiuni şi de transformare pentru alimentarea cu energie electrică. Grupul H4L desfăşoară activităţi în diverse domenii, printre care dezvoltarea imobiliară, închirieri, exploatare forestieră, producere şi comercializare de energie electrică şi gaze naturale.
Compania a fost înfiinţată în anul 1949, are sediul în România și derulează proiecte în întreaga lume. Activitatea de producţie internă a companiei este organizată în puncte de lucru răspândite pe tot cuprinsul ţării, precum şi în unităţi de producţie proprii în Bucureşti (Fabrica de Stâlpi Zincaţi), în Câmpina (fabrica de Cleme şi Armături) şi o Staţie de Testări pentru Stâlpi Electrici.
Grupul Electromontaj are peste 1.500 de angajaţi, iar în anul 2021, compania a raportat o cifră de afaceri de 70 milioane de euro, prin livrarea de proiecte la cheie către clienţii strategici ai Electromontaj.
„Oferta adresată acţionariatului Hidroconstrucţia SA are o valoare maximă de 119 milioane lei, valoare realizabilă în funcţie de aprobarea planului de reorganizare şi de ieşirea din insolvenţă. Totodată, oferta este condiţionată de obţinerea aprobărilor statutare necesare şi de autorizarea Consiliului Concurenţei”, spuneau reprezentanţii Electromontaj.
Operațiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței
Hidroconstrucţia are ca domeniu principal de activitate execuţia lucrărilor de construcţii hidroenergetice şi hidrotehnice la suprafaţă şi în subteran, pe lângă lucrările cu specific hidroenergetic, executând lucrări civile şi industriale, drumuri şi poduri, lucrări edilitare, lucrări de îmbunătăţiri funciare, exploatări de cariere şi balastiere, reparaţii de utilaje, confecţii metalice şi prefabricate din beton armat.
Investiţia în Hidroconstrucţia va consta în sinergii la nivel de grup, transfer de bune practici şi expertiză, precum şi sprijin financiar pentru îmbunătăţirea cash-flow-lui.
Consiliul Concurenţei precizează că, în urma analizei, a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.