Președintele Ungariei, Viktor Orban, a declarat, vineri, că ia în considerare înăsprirea restricțiilor împotriva răspândirii noului coronavirus. Decizia vine în urma exploziei, din ultima vreme, a cazurilor de COVID-19.
Președintele Ungariei, Viktor Orban, a declarat, vineri, că ia în considerare înăsprirea restricțiilor împotriva răspândirii noului coronavirus. Decizia vine în urma exploziei, din ultima vreme, a cazurilor de COVID-19, potrivit unei declarații a premierul Viktor Orban la postul public de radio, relatează Reuters.
Astfel,Ungaria ar putea înăsprii restricţiile împotriva pandemiei de coronavirus în contextul în care se aşteaptă ca numărul infectărilor să crească puternic în următoarele două săptămâni.
Viktor Orban a spus că toate cele 2,5-2,6 milioane de persoane care s-au înregistrat pentru vaccinare împotriva COVID-19 până acum ar urma să primească cel puţin o doză până la Paşte, la începutul lui aprilie. Prim-ministrul a mai afirmat că el ar urma să fie vaccinat cu serul companiei chineze Sinopharm la începutul săptămânii viitoare.
Orban vrea să limiteze călătoriile
„Trebuie să limităm radical călătoriile în afara Europei”, inclusiv călătoriile de afaceri, a declarat Orban.
El a precizat că vor fi concepute „reguli de călătorie foarte stricte” şi, în funcţie de ritmul noilor infectări din următoarele zile, ar putea fi nevoie de înăsprirea actualelor restricţii. Guvernul ungar a prelungit lockdown-ul parţial până la 15 martie.
Toate şcolile generale sunt închise de la 11 noiembrie, la fel şi hotelurile şi restaurantele, care pot servi doar la pachet. De asemenea, sunt interzise circulaţia pe timpul nopţii şi toate adunările.
Ţară cu o populaţie de 10 milioane de locuitori, Ungaria a raportat 414.514 cazuri de infectare de la începutul pandemiei, dintre care 14.672 de decese. Numărul zilnic de noi infectări a ajuns joi la 4.385, cel mai ridicat din acest an.
Până acum, peste jumătate de milion de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin.
Ungaria a devenit miercuri prima ţară din Uniunea Europeană care a început folosirea vaccinului chinez Sinopharm, după ce utilizase deja şi serul Sputnik V din Rusia. Vaccinurile ruse şi chineze nu au primit aprobarea oficială de folosire din partea UE.
Aceste vaccinuri sunt folosite în Ungaria alături de Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.