Un poștaș ieșean s-a gândit că e o idee bună să meargă în concediu folosindu-se de pensiile unor vârstnici. Acesta a decis să nu le mai livreze bătrânilor banii și a făcut banii nevăzuți.
Cu toate acestea, o reclamație din partea păgubiților l-au adus pe factorul poștal în fața justiției. Având în vedere fapta comisă, poștașul a scăpat doar cu o pedeapsă cu suspendare, dar a fost nevoit să returneze banii celor două persoane păgubite.
Cum s-a întâmplat totul?
Potrivit anchetatorilor, factorul poștal a semnat în locul beneficiarilor cupoanele de pensii și le-a predat apoi oficiului poștal ca încasate. În realitate însă, poștașul ieșean, pe numele său Mihai Șerban, și-a însușit suma de 2.503 lei, reprezentând cuantumul celor două pensii.
Ulterior, atunci când s-a întâlnit cu una dintre persoanele păgubite și în momentul când a fost întrebat despre pensia neprimită, factorul poștal i-a transmis că nu au fost bani.
Femeia în vârstă a fost nelămurită de explicația primită și a decis să depună o sesizare la oficiul poștal. Trei zile mai târziu, o reclamație similară a fost depusă şi de celălalt pensionar, potrivit ziaruldeiasi.ro.
Poștașul fiind în concediu, pe banii pensionarilor, nu a putut răspunde întrebărilor dirigintelui poștei din Pașcani, acolo unde s-a petrecut incidentul. Cu toate acestea, la întoarcerea sa la muncă, Mihai Șerban și-a recunoscut fapta, a returnat banii și a decis să-și dea demisia.
Judecătorii l-au condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare
Fapta, petrecută în anul 2018, a ajuns însă și în atenția procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani, care au decis să-l trimită în judecată pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.
Având în vedere că poștașul ieșean nu avea antecedente penale, dar și datorită vârstei sale (50 de ani) și situației familiale și sociale a acestuia, procurorii au decis să-i aplice o pedeapsă cu suspendare. Astfel, bărbatul a primit o condamnare de 2 ani de închisoare, cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.
Pe de altă parte, fostul poștaș a fost obligat la plata a 1.700 lei, reprezentând cheltuielile judiciare efectuate de stat. Sentința în acest caz a fost pronunțată vineri de judecători, dar nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.