S-au ieftinit carburanții! Acum e momentul să faceți plinul

S-au ieftinit carburanții! Acum e momentul să faceți plinul
Ultima modificare în 5 iulie 2023, 13:40
Veste bună pentru șoferi! Carburanții s-au ieftinit. Preţul benzinei şi al motorinei în România este mai mic astăzi, 5 mai 2023.

Prețul carburanților 5 iulie 2023

Cel mai mic preț benzină: 6.63 lei

Cel mai mic preț motorină: 6.64 lei

Cel mai mic preț GPL: 3.31 lei

Carburanţii s-au ieftinit vineri cu până la 0,10 lei pe litru comparativ cu ziua precedentă, astfel că benzina a ajuns sub 6,5 lei litrul. În ce privește benzina standard, cea mai ieftină costă vineri 6,36 lei litrul, adică cu 0,10 lei mai puţin decât în ziua precedentă şi se găseşte la staţiile Lukoil din sector 1, de pe str. Coralilor, Şos. Chitila şi str. Poligrafiei.

La alte stații, benzina standard se găsește la prețuri între 6,37 lei și 6,63 lei pe litrul. Pentru benzina premium, prețurile variază de la 6,83 la 7,28 lei litrul, comparativ cu ziua de ieri când era de la 6,92 la 7,37 lei pe litru.

Cea mai ieftină motorină standard costă vineri 6,40 lei faţă de 6,49 lei cât era joi, și se găsește la stația Petrom din București, din str. Dr. Herescu, sector 5.

În rest, prețul urcă până la 6,60 lei. Motorina premium costă vineri 6,76 lei litrul, faţă de 6,85-7,20 lei cât era joi, şi se găseşte la stația Petrom din București, din str. Dr. Herescu, sector 5.

Preţurile carburanţilor au coborât sub 6,5 lei pe l în toate staţiile Petrom, Lukoil şi chiar şi în unele staţii OMV, pentru a doua zi consecutiv.

În urmă cu o lună, pe 5 iunie 2023, benzina și motorina standard costau 6,46 lei pe litru.

S-au introdus noi reguli cu privire la regimul carburanților din România

Potrivit unei noi ordonanțe adoptate de Guvern, de la 1 iunie, benzina şi motorina vândute în România trebuie să conţină obligatoriu biocarburanţi în proporţie de 8% pentru benzină şi 6,5% pentru motorină.

Măsura are ca scop respectarea obligaţiei României de a reduce gazele cu efect de seră, dar și ținta de folosire a minimum 10% energie din surse regenerabile, pentru toate formele de transport.

Astfel, de la 1 iunie, odată cu apariția biocombustibililor în stațiile de carburanți, este posibil ca oamenii să cheltuiască mai mult pe combustibil. Mai multe state membre ale Uniunii Europene folosesc deja bioetanol în stațiile publice de carburanți.

Mașinile au nevoie de mai mult biocombustibil decât benzina convențională pentru a parcurge aceeași distanță, ceea ce va duce la un consum mult mai mare.

Etichete: , , , , ,
Publicat in categoriile: Știri Auto
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook