Acestea sunt noile simptome ale variantei Omicron? Ce spun experții

Potrivit NHS din Marea Britanie, simptomele Covid-19 includ, în general, „febră, tuse continuă, o pierdere sau modificare a simțului mirosului sau gustului”, scrie deseret.com

Greață și pierderea poftei de mâncare

Cu toate acestea, unii oameni au raporat că au avut greață și pierderea poftei de mâncare, simptome care nu sunt de obicei asociate cu COVID-19. „Destul de mulți dintre acești pacienți infectați cu Omicron aveau greață, temperatură ușoară, dureri de gât și dureri de cap”, a declarat Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King’s College din Londra.

În unele cazuri, vărsăturile au fost, de asemenea, raportate ca simptom în rândul celor cu varianta Omicron, se arată în raport.

Studii preliminare recente au afirmat că Omicron pare a fi „mai blândă” decât varianta Delta.

Tusea, oboseala, congestia și curgerea nasului

Potrivit unei analize CDC asupra primelor 43 de cazuri investigate în SUA, cele mai frecvente patru simptome ale variantei Omicron sunt tusea, oboseala, congestia și curgerea nasului.

Cercetările specialiștilor de la Imperial College London susțin că persoanele infectate cu Omicron au cu 15 până la 20% mai puține șanse de a avea nevoie de tratament în spital. De asemenea, exisă cu 40 până la 45% mai puține șanse de a avea nevoie de internare peste noapte în spital.

Omicron este la fel de răspândită în cei nevaccinați, ca și în cei vaccinați

În timp ce vaccinurile, mai ales doza booster, sunt singurul glonț de argint împotriva virusului și a variantelor sale, infecțiile revoluționare nu trebuie scăpate din vedere.

În timpul celui de-al doilea val de COVID-19, în afară de persoanele nevaccinate, mulți oameni complet vaccinați au fost infectați și au dezvoltat simptome ușoare până la moderate. Aceasta a fost o dovadă că, deși populația vaccinată este ferită de infecții severe, poate contracta virusul.

Potrivit profesorului Spector, varianta Omicron este la fel de răspândită în cei nevaccinați, ca și în cei vaccinați. Cu toate acestea, aceștia din urmă au mai multe șanse să raporteze simptome mai ușoare.

De aceea, medicii recomandă în continuare ca, dacă dezvoltați oricare dintre simptomele menționate mai sus, este bine să faceți un test cât mai curând și să vă izolați până când rezultatele ies „negative”.