Saab va anunta, cel mai probabil, pierderi de 365 milioane de dolari pentru anul trecut. Cu toate ca raportul financiar nu este inca oficial, compania suedeza considera ca acest rezultat este o imbunatatire a rezultatelor, comparativ cu anul 2006, intrucat pierderile au fost mai mici, desi volumul vanzarilor a scazut cu 7.800 de unitati in aceasta perioada.

Potrivit ziarului suedez Dagens Industri, citat de Motor Authority, Saab a comercializat circa 125.000 de unitati anul trecut, in scadere cu 6% fata de 2006. „Sunt multumit de faptul ca am reusit sa ne imbunatatim rezultatele financiare, in ciuda unei scaderi a volumului de vanzari”, a precizat Jan-Ake Jonsson, CEO Saab.

Compania a investiti mult anul trecut in concepera unor noi modele ce vor fi lansate in 2009 si 2010. In acea perioada de timp Saab intentioneaza sa obtina rezultate profitabile, ca urmare a revigorarii vanzarilor prin noile modele. Cateva din modelele in care Saab isi pune speranta sunt 9-1x, noua generatie 9-5, modelul 9-4X si un posibil model bazat pe conceptul 9-X BioHybrid.

Sursa: Motor Authority