Scandalul declanşat de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cu privire la datele corecte privind pandemia de COVID-19 în România se mută acum în Parlament.

Liderul deputaţilor PSD sare la gâtul PNL şi USR PLUS: Oameni politici ipocriţi

Luni, Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, a transmis că parlamentarii PNL şi USR PLUS au făcut imposibilă, prin neprezentare, convocarea unei şedinţe a Birourilor permanente reunite. În această şedinţă ar fi trebuit să se voteze, în regim de urgenţă, organizarea unei şedinţe de plen reunit şi suplimentarea ordinii de zi cu înfiinţarea unei comisii de anchetă cu privire la datele referitoare la pandemie.

Simonis îi numeşte pe reprezentanţii celor două formaţiuni “oameni politici ipocriţi” şi spune despre cei doi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului, Ludovic Orban şi Anca Dragu, că au avut o “atitudine totalitară dictatorială”.

“Astăzi cei din PNL şi cei din USR PLUS, nişte oameni politici ipocriţi, au refuzat participarea şi chiar convocarea acestei şedinţe ale Birourilor permanente reunite.

Practic doamna Dragu, membră USR PLUS şi domnul Orban, membru PNL, au abuzat regulamentul, au încălcat regulamentul, au avut o atitudine totalitară dictatorială, aceea în care fac doar ce doresc dânşii în Parlament, chestiune fără precedent în Parlamentul României”, a acuzat, luni, Alfred Simonis, potrivit adevarul.ro.

PSD a încercat, potrivit regulamentului, să solicite convocarea Birourilor permanente reunite

Liderul deputaţilor social-democraţi a explicat că, atât în Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, PSD a solicitat convocarea Birourilor permanente reunite pentru organizarea unei şedinţe de plen reunit şi introducerea pe ordinea de zi a înfiinţarii unei comisii de anchetă cu privire la datele făcute publice de către Executiv pe tema COVID-19 în România.

“Atât eu, cât şi liderul grupului de la Senat am făcut o solicitare de convocare în regim de urgenţă a Birourilor permanente reunite pentru astăzi la ora 12:30.

Potrivit regulamentului, 9 membri, 5 de la Senat şi 4 de la Cameră, pot cere, solicita convocarea Birourilor permanente reunite pentru a vota în regim de urgenţă convocarea şedinţei de plen reunit şi suplimentarea ordinii de zi cu înfiinţarea acestei comisii de anchetă”, a mai precizat Simonis.

Sursa foto: Capital