Subsidiara din Romania a companiei Saint-Gobain Isover a investit 35 de milioane de euro pentru achizitia unei linii de productie a vatei minerale de sticla, informeaza un comunicat al companiei. Noua linie de productie, amplasata pe o suprafata de 10.000 de metri patrati in complexul industrial de la Ploiesti, are o capacitate anuala de aproximativ 20.000 de tone.

Pana la finalul lui 2007 volumul total al productiei este estimat la peste 16.000 de tone dintre care 50 % va fi distribuita pe piata interna iar 50% va fi exportata in tarile din Sud-Estul Europei. Totodata, numarul angajatilor companiei din Romania a crescut 100 de persoane, la 205.

Saint-Gobain Isover detine in Romania o cota de 48% pe piata vatei de sticla si de 55% pe piata vatei bazaltice. 

Pentru anul 2010, SaintGobain Isover Romania preconizeaza extindere a productiei prin inaugurarea unei a doua linii tot in cadrul fabricii de la Ploiesti, care sa asigure diversificarea gamei de produse din vata minerala de sticla.  

Subsidiara din Romania a companiei a inregistrat in primul trimestrul  al anului o cifra de afaceri de peste 6 milioane de euro.

Sursa: Capital 15 Mai 2007